Sastamala kokeilee syyslomaviikolla maksutonta joukkoliikennettä

Kuva: Sastamalan kaupunki

Ensi viikolla Sastamalan keskusta-alueen paikallisliikenne on kaikille matkustajille ilmaista. Kokeilulla Sastamalan kaupunki haluaa madaltaa asukkaiden kynnystä käyttää linja-autoa ja houkutella paikallisliikenteen kyytiin uusia matkustajia.

Sastamalan paikallisliikenne tarjoaa Varilasta, Roismalasta, Lousajasta ja Kallialasta tavallisena arkipäivänä noin kymmenkunta edestakaista yhteyttä Vammalan keskustaan ja takaisin. Useita yhteyksiä on myös Vammalan rautatieasemalle, Tyrväänkylään ja Kaukolaan. Päälinja Varila–Lousaja kulkee muun muassa Citymarketin ja Hopun yritysalueen kautta. Lauantaisin ajetaan pari edestakaista vuoroa kaikkiin suuntiin.

Sastamalan paikallisliikenteen aikataulut ja reittikartat löytää esimerkiksi Sastamalan kaupungin nettisivuilta osoitteesta sastamala.fi/joukkoliikenne. Paikallisliikennettä ajaa Linja-autoliikenne Antti Lauhamo.

Ilmaiskokeilu ei koske palveluliikennettä eli asiointikyytejä kyliltä keskustaan tai muita Sastamalassa kulkevia linja-autovuoroja.

Sastamalan kaupunki laatii parhaillaan selvitystä koulukuljetusten ja kaupungin sisäisen bussiliikenteen nykytilasta ja parantamisesta. Kuntalaiset pääsevät osallistumaan selvitystyöhön ja kertomaan omat mielipiteensä joukkoliikenteen toimivuudesta ja tarpeista vastaamalla nettipohjaiseen joukkoliikennekyselyyn. Sastamalan kaupungin joukkoliikenneselvitys valmistuu loppuvuoden aikana ja kuntalaisten näkemykset otetaan huomioon toimenpide-ehdotuksia laadittaessa. Kysely löytyy Sastamalan kaupungin nettisivuilta Ajankohtaista-kohdasta. Kyselyyn voi vastata 5.11.2017 asti.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>