Uutiset

Lenin-museo ehdolla Vuoden eurooppalaiseksi museoksi

today4.12.2017

share close

Kuva: Lenin museo[/caption]

Tampereella toimiva Lenin-museo on päässyt finaaliin Vuoden eurooppalainen museo -kilpailussa (European Museum of the Year Award 2018). Maanosan parhaat museot kilpailevat Vuoden museo –pääpalkinnon lisäksi myös useista temaattisista palkinnoista. Finaaliin on valittu 40 museota ja Suomesta mukana ovat myös Helsingin kaupunginmuseo ja Museokeskus Vapriikki.

Kesällä 2016 täysin uudistunut Lenin-museo on ollut yleisö- ja arvostelumenestys. Pieni museo on rikkonut kävijäennätyksiä ja uudesta näyttelystä on kerrottu laajasti niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä mediassa. Uudistus sai alkunsa, kun Lenin-museo ja Työväenmuseo Werstas yhdistyivät vuoden 2014 alussa.

Lenin-museo painotti Vuoden eurooppalainen museo –hakemuksessaan rohkeita muutoksia. Vuonna 1946 perustettu museo keskittyi viime vuosiin saakka Leninin elämään ja henkilöön. Peruskorjauksen ja näyttelyuudistuksen jälkeen se on käsitellyt tasapainoisesti Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa ja kertoo kaunistelemattomasti Neuvostoliiton noususta ja tuhosta. Museon tarina alkaa joulukuusta 1905, jolloin Lenin ja Stalin kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa Tampereen työväentalossa.

European Museum of the Year Award 2018 -loppukilpailu järjestetään Varsovan juutalaismuseossa 9.–12. toukokuuta. Voittajat valitsee kansainvälinen arviointiraati, joka on seulonut ehdokkaat syksyn aikana toteutettujen arviointikäyntien perusteella. Vuoden 2017 eurooppalaiseksi museoksi valittiin Geneven etnografinen museo. Suomalainen museo ei ole koskaan voittanut kilpailun pääpalkintoa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%