Uutiset

Kanta-Hämeen uusi keskussairaala saa investointiluvan

today15.2.2018

share close

Valtioneuvoston raha-asianvaliokunta on päättänyt hyväksyä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon esityksen poikkeusluvan myöntämisestä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin nk. Kantasairaala-hankkeelle.

Hanke esitetään toteutettavaksi uudisrakennuksena, joka sijoittuu KHSHP:n omistamalle tontille Ahvenistontien varteen Hämeenlinnassa. Hankkeen seuraavasta vaiheesta päättää sairaanhoitopiirin valtuusto kokouksessaan 20. maaliskuuta. Kuntayhtymän hallitus käsittelee asiaa tiistaina 20. helmikuuta ja päättää samalla rakennushankkeen kehitysvaiheen allianssikumppanista. Esitys valittavasta kumppanista tehdään kokouksen yhteydessä.

Kantasairaalahankkeen toteutusvaiheen suunnitellaan alkavan vuonna 2020 ja rakennus otettaneen käyttöön vuonna 2023. Rakennuksen kokonaislaajuus on 87 000 bruttoneliömetriä, josta hyötyalaa on 43 000 neliötä. Perusterveydenhuollon osuus tiloista on 12 prosenttia. Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat 388,5 miljoonaa euroa.

Sijaintia Ahveniston tontilla on valmisteltu kolmen eri vaihtoehdon pohjalta, joista yksi oli rakennuksen sijainti nykyisen sairaalarakennuksen takana, toinen rinteessä sen etupuolella ja esitykseksi hallitukselle noussut sijainti peltomaalla Ahvenistontien varressa.

– Kahdessa muussa vaihtoehdossa olisi hyödynnetty osa nykyisistä kiinteistöistä, mutta erillisessä uudisrakennusvaihtoehdossa jäljelle jäävän tontin käyttö- ja myyntiarvo on asiantuntija-arvioiden mukaan selvästi parempi, KHSHP:n johtaja Hannu Juvonen perustelee.

Laskelmat tarkentuvat hankkeen kehitysvaiheessa, mutta uudisrakennuksen kustannushyöty on arviolta 5–10 miljoonaa euroa verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%