Uutiset

Tampereen ja Riihimäen välillä suurin osa junista korvataan busseilla seuraavana viitenä lauantaina

today6.11.2018

share close

Riihimäen ja Tampereen välisessä junaliikenteessä on turvalaitteiden uusimisesta johtuvia katkoja seuraavana viitenä lauantaina.

Liikennevirasto uusii elinkaarensa päähän tulleet turvalaitteet Tampereen ja Riihimäen välisellä rataosalla. Turvalaitetöiden aikana radalla pystytään ajamaan vain osa kaukojunista ja yksittäisiä tavarajunia. Tämän takia VR korvaa suurimman osan junista Riihimäen ja Tampereen välillä busseilla seuraavana viitenä lauantaina.

Junaliikenteen katkot kestävät kerrallaan 24 tuntia ja ne vaikuttavat pääasiassa tulevien lauantaiden liikenteeseen. Lauantai on viikon hiljaisin matkustuspäivä, joten liikenteen muutokset vaikuttavat huomattavasti pienempään määrään asiakkaita kuin arkipäivän työmatkaliikenteessä.

Uudet turvalaitteet maksavat töineen 59 miljoonaa euroa ja ne rahoitetaan hallituksen korjausvelkaohjelmasta. Uuden tietokonepohjaisen turvalaitejärjestelmän arvioidaan palvelevan junaliikennettä noin 30 vuotta.

Turvalaitteilla valvotaan junien sijaintia ja nopeutta. Niiden avulla siis varmistetaan, että junat ajavat oikeaa nopeutta ja se, että samalla alueella on vain yksi juna kerrallaan.

VR järjestää katkojen aikana korvaavia bussikuljetuksia Riihimäen ja Tampereen välillä. Lisätietoa korvaavista yhteyksistä ja poikkeusaikatauluista saat VR:n sivuilta http://www.vr.fi/rita

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%