Uutiset

Ensimmäinen Muumi-taidemuki myyntiin Tampere-taloon

Ensimmäinen Muumi-taidemuki myyntiin Tampere-taloon

Arabian ja Muumimuseon yhteistyönä valmistuu ensimmäinen Muumi-taidemuki, jonka aiheena on Tove Janssonin alkuperäiskuvitus. Uuden mukin myynti alkaa yksinoikeudella Tampere-talon myymälässä Tampere-talo Shopissa 9. toukokuuta. Taidemukilla juhlistetaan maailman ainoan Muumimuseon avautumista Tampere-talossa 17. kesäkuuta. Avajaisten yhteydessä vietetään kaksipäivästä kansanjuhlaa.

Ensimmäisen Muumi-taidemukin aiheeksi on valittu Tampereen taidemuseon kokoelmasta Tove Janssonin alkuperäiskuvitus, kansikuvapiirros kirjaan Taikurin hattu vuodelta 1950. Uutta on se, että ensimmäistä kertaa Tove Janssonin alkuperäiskuvitus on tuotu mahdollisimman tarkasti sellaisenaan mukiin. Taidemukin pohjassa lukee ”Muumimuseo, Tampere”.

Taidemuki on osa Teema-sarjaa, kuten Arabian muutkin muumimukit. Arabia on valmistanut 1990-luvun alusta alkaen muumiaiheisia mukeja, joiden kuvituksen on Tove Janssonin teosten pohjalta suunnitellut kuvittaja Tove Slotte.

Taikurin hattu -taidemukin kauniissa panoraamakuvassa esiintyy tuttuja Muumilaakson suosikkihahmoja kuten Muumipeikko, Muumipappa, Muumimamma, Niiskuneiti, Nipsu ja hattivatteja. Mukana on myös parivaljakko Tiuhti ja Viuhti, Tove Janssonin ja Vivica Bandlerin alter ego -hahmot, jotka esiteltiin Taikurin hattu -kirjassa ensimmäistä kertaa. Lisäksi mukin kuvassa nähdään tarinan salaperäinen Taikuri ja tämän musta pantteri.

Uusi muumimuki tulee aluksi yksinmyyntiin vain Tampere-taloon. Myynti alkaa tiistaina 9. toukokuuta kello 8.00 Tampere-talo Shopissa.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>