Uutiset

Naista yli neljä vuotta vankina pitäneen pirkanmaalaismiehen tuomio aleni KKO:ssa

Naista yli neljä vuotta vankina pitäneen pirkanmaalaismiehen tuomio aleni KKO:ssa

Korkein oikeus alensi tiistaina miehen tuomiota ihmiskauppajutussa, jossa naista pidettiin vankina yli neljä vuotta. Nainen myös synnytti miehelle lapsia.

Turun hovioikeudessa mies oli saanut viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion muun muassa törkeästä ihmiskaupasta ja lapsikaappauksesta. Korkein oikeus alensi tuomiota kahdella vuodella, koska hovioikeus ei ollut ottanut huomioon miehen aiemmin Ruotsista saamaa neljän vuoden vankeustuomiota.

Lain mukaan aikaisempi rangaistus voi olla uutta rangaistusta alentava seikka, jos kaikki rikokset olisi ajallisesti voitu käsitellä samassa oikeudenkäynnissä ja niistä olisi siten voitu tuomita yhteinen rangaistus.

Tyttären hovituomio jäi voimaan

Korkeimman oikeuden mukaan hovioikeuden tuomitsema vankeusrangaistus ei olisi ollut liian ankara, jos Ruotsissa saatua tuomiota ei olisi ollut taustalla. Kaikkiaan miehen Ruotsissa ja Suomessa tekemät rikokset osoittivat oikeuden mukaan sellaista vakavaa piittaamattomuutta, että rangaistusta oli syytä alentaa jonkin verran tavanomaista vähemmän.

Samassa jutussa miehen tytär tuomittiin hovissa neljän vuoden vankeuteen muun muassa osittain nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ihmiskaupasta ja törkeästä petoksesta. Tytärkin haki valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, mutta sitä ei myönnetty.

Synnytti vangitsijalleen useita lapsia

Pirkanmaan käräjäoikeuden ja Turun hovioikeuden ratkaisuista ilmenee, että nuoren naisen vankina pitämiseen ja alistamiseen johtaneet tapahtumat alkoivat nettitapaamisesta vuonna 2010. Uhri tapasi netissä ensin miehen tyttären. Tytär puolestaan esitteli isänsä uhrille serkkunaan.

Isä ja tytär houkuttelivat nuoren naisen matkaansa, ja pikku hiljaa kaksikko sai uhkailemalla ja väkivallalla naisen uskomaan, ettei hänellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin alistua heidän määräysvaltaansa. Pakoyritykset estettiin väkivallalla. Uhri synnytti miehelle useita lapsia.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>