Uutiset

Satakuntaan poikkeusluvat 29 ilveksen pyyntiin

Satakuntaan poikkeusluvat 29 ilveksen pyyntiin

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on metsästyskaudelle 1.12.2017 – 28.2.2018 myönnetty kannanhoidollisia poikkeuslupia kaikkiaan 29 ilveksen metsästämiseen. Edellisellä metsästyskaudella lupamäärä oli sama ja saaliiksi saatiin 28 ilvestä.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella elää tällä hetkellä 160 - 175 aikuista ilvestä, sekä niille tänä vuonna syntyneet pennut. Vuonna 2016 toimialueelle arvioitiin syntyneen 28 - 30 ilvespentuetta. Arvioitu ilvespentueiden määrä väheni muutamalla edellisvuodesta.

Koko maan tasolla ilveskannan kasvu on taittunut ja kanta pieneni edellisvuodesta. Luonnonvarakeskus arvioi että Suomessa elää 2355 - 2495 yli vuoden vanhaa ilvestä.

Arvio ilvesten määrästä perustuu paikallisille suurpetoyhdyshenkilöille ilmoitettuihin pentuehavaintoihin. Suurin osa petohavainnoista on jälkihavaintoja, ja viime vuosien vähälumiset talvet ovat Satakunnan alueella osaltaan haitanneet lumijälkihavaintojen tekemistä.

Suomen riistakeskus Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunta sekä Kihniön, Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön, Sastamalan, Punkalaitumen ja entisen Viljakkalan kunnan alueet Pirkanmaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>