Uutiset

Tullikamarin aukio uudistetaan täydennysrakentamalla

Tullikamarin aukio uudistetaan täydennysrakentamalla

Tampereen kaupunki järjestää suunnittelu- ja toteutuskilpailun Tullikamarin aukion ja sen lähialueen uusimisesta ja täydennysrakentamisesta. Samalla alkaa alueen asemakaavoitus.

Tavoitteena on uudistaa Tullikamarin aukio viihtyisäksi kaupunkitilaksi ja monikäyttöiseksi tapahtumapaikaksi sekä mahdollistaa aukion pohjoislaidan täydennysrakentaminen. Pinninkatu ja Tullikatu uudistetaan jalankulku- ja pyöräilypainotteisiksi. Suunnittelussa otetaan huomioon muun muassa huolto- ja pysäköintiliikenne, kaupunkimaiset hulevesiratkaisut sekä Tullikamarin aukion arvokas kulttuuriympäristö.

Tullin alueen kehittämisen taustalla on yleissuunnittelu, jossa osallistui laajasti alueen toimijoita ja kaupunkilaisia. Liikenteen ja maankäytön yleissuunnittelun lisäksi suunniteltiin pysäköintiä, taide- ja kulttuuritoimintaa sekä valaistusta.

Tullin alueen uudistaminen aloitettiin vuonna 2013 alueen toimijoiden visiotyöskentelyllä, mikä puolestaan oli yleissuunnittelun pohjana.

Asemakaavan lähtökohtia ja tavoitteita esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa maanantaina 11.12.2017 klo 17–19 Monitoimitalo 13:n Stenvall- ja Strömmer-luentosaleissa, Satakunnankatu 13.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>