Yleinen

Akaalainen Inka Loppi Haataisesta: "Suomi on säilytettävä hyvinvointivaltiona"

Akaalainen Inka Loppi Haataisesta: "Suomi on säilytettävä hyvinvointivaltiona"

Suomi tarvitsee arvojohtajan, joka haluaa aidosti säilyttää Suomen hyvinvointivaltiona ja joka estää eriarvoistumiskehityksen etenemisen. Tähän haasteeseen vastaa parhaiden SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen. Näin miettii Pirkanmaan Sosialidemokraattien piirihallituksen akaalainen jäsen Inka Loppi, joka arvostaa myös ehdokkaansa ponnisteluja naisten aseman kohentamiseksi.

– Kärjistetysti voi sanoa, että jos et äänestä, sinulla ei ole oikeutta valittaa, Inka Loppi muistuttaa.[/caption]

Inka Loppi on tyytyväinen siihen, että presidenttiehdokas Tuula Haatainen pitää voimakkaasti esillä naisten asemaan liittyviä asioita. Loppi jakaa huolen ilmastonmuutoksen seurauksista ja on siksi kiitollinen puolueensa ehdokkaan aktiivisuudesta aiheen tiimoilta.
Akaalaiskannattajan mukaan tasavallan presidentti on isolla asialla eli hoitamassa koko maan hyvää.
– Toki presidentti voi omalla toiminnallaan tuoda esiin eri maakuntien vahvuuksia, Loppi näkee.
Lopin mielestä sosialidemokraattisen politiikan on oltava vahvasti esillä puolueen ehdokkaan vaalikampanjassa.
– Puolueestamme valittu valtionjohtaja olisi osoitus siitä, että Suomen kansa haluaa edistää sosialidemokraattisia arvoja, hän miettii.

Akaalaistukija odottaa, että tasavallan presidentti pitäisi agendallaan muun muassa ilmastonmuutokseen, rauhan turvaamiseen ja eriarvoistumiskehitykseen liittyviä teemoja.

Inka Loppi jaksaa korostaa sitä, että äänioikeus on arvokas kansalaisoikeus.
– Yleinen äänioikeus ei ole ollut Suomessakaan itsestäänselvyys, eikä äänioikeus ole läheskään kaikkialla maailmassa vieläkään selviö, hän herättelee.

MATTI PULKKINEN

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>