Uutiset

Peruskoulussa ruotsin tilalle jokin muu kieli? Ylöjärvi haki mukaan kokeiluun

today24.2.2018

share close

Ylöjärvi hakee  yhdessä viiden muun Suomen kunnan kanssa kokeiluun, jossa koulut tarjoavat oppilailleen toisen kotimaisen kielen tilalla jonkin muun vieraan kielen opintoja. Kokeilu koskee 5. tai 6. luokan oppilaita, jotka aloittaisivat toisen kotimaisen kielen opiskelun 1.8.2018 alkavana lukuvuonna.

Hakemusten perusteella mahdollisuutta tultaisiin tarjoamaan yhteensä 486 oppilaalle. Yleisin hakemuksissa tarjottava kieli on venäjä. Valittavaksi tarjotaan myös espanjaa, ranskaa ja saksaa. Kielet vaihtelevat paikkakunnittain.

Kokeilu on osa syyskuussa 2016 käynnistynyttä Sipilän hallituksen Uusi peruskoulu -ohjelmaa, jonka tavoitteena on kieltenopetuksen lisääminen ja monipuolistaminen. Eduskunta sääti toteuttamista varten erillisen kokeilulain, joka tuli voimaan vuoden 2018 alusta.

Lupaa hakivat Ylöjärven lisäksi Jämsä, Kaustinen, Pieksämäki, Rovaniemi ja Savonlinna. Savonlinna on hakenut lupaa neljälle koululle, muut kunnat yhdelle.

Ruotsinkielisiltä perusopetuksen järjestäjiltä ei tullut yhtään hakemusta. Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee päätökset luvan saajista kevään aikana

Opetushallitus tekee ehdotuksen kokeiluluvan saajista opetus- ja kulttuuriministeriölle, joka tekee päätökset luvan saajista kevään aikana.

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%