Uutiset

Nokialla Penttilänpuiston kaavoitus etenee

Nokialla Penttilänpuiston kaavoitus etenee

Nokian kaupunki on käynnistänyt osayleiskaavan muutoksen, joka koskee keskusta-alueella sijaitsevien Penttilänpuiston, Kylmänojan puiston ja Vihnusrannan alueita. Osayleiskaavan muutos liittyy kaupunginvaltuuston päätökseen Nokian koulukiinteistöjen investointiesityksestä vuosille 2017-2023.

Kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa 2017, että Kankaantaan koulu ja Nokianvirran koulu yhdistetään yhtenäiskouluksi, joka rakennetaan Penttilänpuistoon. Samalla aloitettiin Penttilänpuiston yleiskaavan ja asemakaavan muutosten sekä alueen kokonaissuunnitelman valmistelu.

Kaavoituksen tavoitteena on selvittää Penttilänpuiston ja Vihnusrannan rakentamismahdollisuudet ja -tarpeet, muodostaa sijoituspaikka uudelle yhtenäiskoululle, sekä tutkia vaihtoehtoja nykyisten koulukiinteistöjen muuttamiseksi kerrostalorakentamiseen. Lisäksi tutkitaan Vihnusrannan rakentamismahdollisuudet.

Penttilänpuistoon on yhtenäiskoulun lisäksi suunnitteilla monitoimihalli, joka palvelisi mm. koripallo- ja salibandy-toimintaa. Lisäksi alueelle tutkitaan uimahallin sijoittamista.

Kokonaissuunnitelman lähtökohtana on pyrkiä myös turvaamaan Penttilänpuiston nykyiset virkistyspalvelut kuten jalkapallo-, tennis- ja koripallokentät, frisbeegolfrata ja ulkoilureitit sekä avointa tilaa vapaaseen virkistäytymiseen.

Nokian kaupunki on julkaissut kyselyn, jossa kerätään ajatuksia ja mielipiteitä niistä asioista, jotka Penttilänpuiston kaavoittamisessa tulisi ottaa huomioon. Penttilänpuiston kysely on avoinna 18.3.2018 asti ja siihen voivat vastata kaikki alueesta kiinnostuneet myös Nokian ulkopuolelta. Kyselystä saatua palautetta ja yleiskaavaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa, joka järjestetään 3.4.2018 klo 17.30–20.00 Nokia-salissa (Kylmänojankatu 3, Nokia).

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>