Uutiset

Mies houkutteli karkilla lapsia häkkivarastoon ja käytti hyväksi – tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen

today16.3.2018

share close

40-vuotias mies houkutteli karkin avulla lapsia häkkivarastoon ja käytti heitä hyväksi. Mies tuomittiin eilen seitsemäksi vuodeksi vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Uhreja oli yhdeksän, ja lapset olivat 6–8-vuotiaita. Hyväksikäytöt tapahtuivat vuosina 2016 ja 2017. Mies tuomittiin yhteensä seitsemästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeuden mukaan mies muun muassa houkutteli lapset ottamaan hänen sukupuolielimensä suuhun ja koskettelemaan sitä. Mies myös oli hieronut penistään lasten aikana ja puhunut näille seksuaalisista asioista.

Tuomion mukaan tilanteisiin oli liittynyt myös miehen sukupuolielimen kuvaamista ja joissain tapauksissa mies oli kuvannut myös lapsia. Häkkivarastossa oli lasten kertoman mukaan myös seksivälineitä.

Oikeus totesi välituomiossaan, että lapset käyttivät tapahtumista kertoessaan ikätasonsa mukaisia ilmauksia ja puheista välittyi omakohtaisuus.

– Lapset ovat myös tuoneet esiin sen, milloin he olivat epävarmoja jostain asiasta, eivät muistaneet jotain ja ovat tarvittaessa korjanneet haastattelijaa, oikeus totesi.

Oikeuden mukaan lasten kertomukset olivat tarkkoja ja se totesi kerrotun vahvistavan epäilyä, että mies käytti hyväkseen kaikkia yhdeksää lasta.

– Lasten osin hyvinkin yksityiskohtaiset kertomukset häkkivarastolla olevista tavaroista on saanut tukea kirjallisena todisteena olevista valokuvista, vastaajan puhelimesta löytyneistä videoista sekä muusta kirjallisesta todistusaineistosta.

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli teot tehdessään syyntakeinen, eli ymmärsi tekonsa seuraukset.

Mies määrättiin maksamaan uhreilleen kärsimyskorvauksia yhteensä yli 59 000 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan neljälle uhrille kullekin 4 000 euroa psyykkisestä haitasta.

Oikeudessa mies myönsi syytteessä kuvatun menettelyn. Hän tosin katsoi, että hänet olisi kuulunut tuomita kuudesta törkeästä ja kolmesta perusmuotoisesta hyväksikäytöstä. Hän kuitenkin kiisti laittaneensa peniksensä lapsen suuhun yhtä kertaa lukuun ottamatta.

STT

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%