Uutiset

Keuruun törkeä ampuma-aserikos syyttäjälle

Keuruun törkeä ampuma-aserikos syyttäjälle

Keuruun poliisia alkuvuonna työllistänyt törkeä ampuma-aserikoksen esitutkinta on päättynyt ja asian käsittely siirretty Keski-Suomen syyttäjän virastoon.

Tutkinta sai alkunsa kun Keski-Suomessa asuvalta mieshenkilöltä peruttiin aseluvat tämän syyllistyttyä törkeään rattijuopumukseen. Poliisin noutaessa aseita mieshenkilö ei luovuttanut omistamiaan aseitaan, jolloin tämä syyllistyi ampuma-aserikokseen. Teko on tutkittu törkeänä tekomuotona, sillä miehellä oli luvat kaikkiaan 15 aseeseen. Kolmeen kivääriin, pienoiskivääriin, yhdistelmäaseen, neljään haulikkoon, pistooliin, kolmeen pienoispistooliin ja kahteen mustaruutiaseeseen.

Esitutkinnassa suoritettiin useita kotietsintöjä ja tapauksen yhteydessä on kiinniottettuna ollut yhteensä kuusi henkilöä.

Kuopiossa, suoritetussa kotietsinnässä löydettiin seitsemän pitkäpiippuista asetta ja kolme käsiasetta. Yhden kotietsinnän aikana takavarikoitiin luvaton itse tehty cal. 22 käsiase. Kyseinen cal. 22 käsiase ei ollut alkuperäisten etsittävien aseiden listalla.

Tutkinnan yhteydessä paljastettiin myös kaksi merikontissa toiminutta kannabiskasvattamoa.

Suoritetuista toimenpiteistä huolimatta kateisiin jäi viisi asetta. Kaksi kivääriä, pienoiskivääri ja kaksi pienoispistoolia. Kateisiin jääneet aseet on etsintäkuulutettu.

Keski-Suomessa asuva mieshenkilö on ollut vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä 7.3.2018 lähtien. Muut rikoksesta epäillyt henkilöt on vapautettu heihin kohdistuneiden esitutkintatoimenpiteiden jälkeen.

Asiassa tulee nostaa syyte 9.4.2018 mennessä Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>