Uutiset

Pirkanmaan ELY-keskus ei suojele Morkun taloa

Pirkanmaan ELY-keskus ei suojele Morkun taloa

Pirkanmaan ELY-keskus on ratkaissut Morkun seurataloa koskevan suojeluasian, joka oli vireillä rakennusperinnön suojelua koskevan lain mukaisesti. Rakennuksen suojelua esitti Tampereen Tammelalaiset ry tammikuussa 2017. Seurantalo Morkku sijaitsee Tampereen Tammelan kaupunginosassa. Se on rakennettu vuonna 1907 ja sen suunnitteli arkkitehti Bruno Granholm. Morkku toimi rautatieläisten juhlatalona.

Pirkanmaan ELY-keskus ei suojele Morkkua rakennusperintölain nojalla. Koska seurantalo Morkulla on kuitenkin kulttuurihistoriallisesti arvoa paikallisesti ja osana alueen historiallisia rautatierakennuksia, tulee Morkun edellytykset suojelulle selvittää maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti asemakaavalla.

Tampereen kaupunki on käynnistänyt alueen asemakaavan muutoksen. Kaupunki on omassa lausunnossaan maininnut, että seurantalo Morkun suojelukysymys ratkaistaan kaavamuutoksen yhteydessä. Suojelupäätöstä varten Pirkanmaan ELY -keskus on kuullut Museovirastoa, Pirkanmaan maakuntamuseota ja Tampereen kaupunkia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>