Uutiset

Pirkanmaan ELY-keskus ei suojele Morkun taloa

today24.4.2018

share close

Pirkanmaan ELY-keskus on ratkaissut Morkun seurataloa koskevan suojeluasian, joka oli vireillä rakennusperinnön suojelua koskevan lain mukaisesti. Rakennuksen suojelua esitti Tampereen Tammelalaiset ry tammikuussa 2017. Seurantalo Morkku sijaitsee Tampereen Tammelan kaupunginosassa. Se on rakennettu vuonna 1907 ja sen suunnitteli arkkitehti Bruno Granholm. Morkku toimi rautatieläisten juhlatalona.

Pirkanmaan ELY-keskus ei suojele Morkkua rakennusperintölain nojalla. Koska seurantalo Morkulla on kuitenkin kulttuurihistoriallisesti arvoa paikallisesti ja osana alueen historiallisia rautatierakennuksia, tulee Morkun edellytykset suojelulle selvittää maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti asemakaavalla.

Tampereen kaupunki on käynnistänyt alueen asemakaavan muutoksen. Kaupunki on omassa lausunnossaan maininnut, että seurantalo Morkun suojelukysymys ratkaistaan kaavamuutoksen yhteydessä. Suojelupäätöstä varten Pirkanmaan ELY -keskus on kuullut Museovirastoa, Pirkanmaan maakuntamuseota ja Tampereen kaupunkia.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%