Uutiset

Poliisi ottanut kiinni kaksi Lempäälän ampumavälikohtaukseen liittyen

Poliisi ottanut kiinni kaksi Lempäälän ampumavälikohtaukseen liittyen

Poliisi on ottanut illan ja yön aikana kiinni kaksi miestä liittyen Lempäälässä eilen tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen.

Miehet olivat matkustajina autossa, jonka kuljettaja ampui myöhemmin takaa-ajon päätteeksi kohti poliiseja. Vuonna 1992 syntynyt suomalais-englantilainen mies kuoli tilanteessa kahden poliisimiehen vastattua tuleen.

Kiinniotetut poistuivat autosta ennen kuin auton kuljettaja lähti poliisia pakoon. Perusteena kiinniottoon on epäily törkeästä ampuma-aserikoksesta. Autosta, jossa miehet olivat matkustajina ennen takaa-ajoa, oli useita ampuma-aseita.

Toinen, vuonna 1998 syntynyt suomalaismies otettiin kiinni yksityisasunnosta Lempäälässä lauantai-iltana kello 22.30 aikaan ja toinen, vuonna 1994 syntynyt suomalaismies Tampereella Rieväkadun liikekeskuksen pihasta kello 1.30 aikaan sunnuntaina.

Kiinniotoissa olivat mukana Sisä-Suomen poliisilaitos ja Helsingin poliisilaitos. Kiinniottotilanteet sujuivat rauhallisesti.

Poliisi on selvittänyt, että poliiseja kohti ampuneen miehen käyttämä ase oli omavalmisteinen putkihaulikko. Myös muut autossa olleet aseet olivat omatekoisia.

Poliisi on ollut yhteydessä kuolleen miehen omaisiin. Ampumavälikohtauksessa haavoittunut poliisimies on edelleen sairaalahoidossa mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisimiestä kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Esitutkintaa jatketaan muun muassa pakkokeinolain mukaisilla etsinnöillä ja kiinniotettujen kuulusteluilla. Heitä on toistaiseksi puhutettu lyhyesti.

Poliisin aseenkäytön osalta asian selvittäminen on jatkunut Valtakunnansyyttäjänvirastossa. Esitutkintaa ei ole aloitettu.

Tapahtumat saivat alkunsa auton pysäytyksestä

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi pysäytti tänään kello 14.42 henkilöauton Lempäälässä Moision alueella. Autossa oli kolme henkilöä. Kuljettaja lähti pakenemaan tilanteesta ja poliisi lähti takaa-ajoon.

Autossa matkustajana olleet kaksi nuorta miestä jäivät autosta pysäytyspaikalle ja kuljettaja pakeni yksin. Takaa-ajo suuntautui kolmostietä pohjoiseen, missä takaa-ajettava kääntyi Sääksjärven kohdalla takaisin Helsinkiä kohti.

Auton kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta ohitellen holtittomasti muita autoja moottoritiellä. Usean kilometrin takaa-ajon jälkeen poliisi pysäytti pakenevan auton kiilaamalla. Tapahtumapaikka on valtatie kolmelta Lempäälään menevän rampin nro 35 jälkeen Turuntiellä.

Pysäytyksen jälkeen auton kuljettaja ampui kohti poliiseja. Yksi poliisimiehistä sai osuman ylävartaloon. Kaksi poliisia ampui kohti ampujaa, joka menehtyi. Kiinniottotilanteessa oli neljä poliisipartiota.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>