Uutiset

Lempäälän ampumavälikohtauksesta ei aloiteta poliisien osalta esitutkintaa

Lempäälän ampumavälikohtauksesta ei aloiteta poliisien osalta esitutkintaa

Poliisimiesten osalta ei aloiteta esitutkintaa liittyen Lempäälässä tämän vuoden huhtikuussa tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen, jossa menehtyi poliiseja kohti ampunut mies. Asiasta on päättänyt Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto.

Syyttäjän esiselvityksessä ollut tilanne liittyi tapahtumiin, joissa poliisi oli kiilaamalla pysäyttänyt liikennetarkastuksesta karkuun lähteneen miehen ajoneuvon. Pysäytystä oli edeltänyt takaa-ajo. Pysäytyksen jälkeen mies oli ampunut autostaan tilanteessa olleita poliisimiehiä kohti sillä seurauksella, että yksi poliisimies sai osuman ylävartaloon ja kasvoihin. Kaksi poliisimiestä oli tämän jälkeen ampunut kohti ampujaa, joka menehtyi.

Esiselvityksen perusteella poliisimiehet ovat toimineet laukaustenvaihdon yhteydessä hätävarjelutilanteessa, toiminta on ollut asianmukaista, eikä asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Selvityksestä saatujen tietojen mukaan poliisi on takaa-ajon, kiilaamisen ja henkilön kiinnioton valmistelutoimenpiteiden osalta toiminut voimankäyttötilanteessa. Selvityksen perusteella tilanteessa on toimittu asianmukaisesti, eikä asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisimiestä kohti ampuneen henkilön menettelyä erillisenä tutkintana. Esitutkinta on KRP:ssä vielä kesken, ja siitä tiedotetaan tutkinnan valmistuttua.

Tutkinnoista valmistuu yhteinen esitutkintapöytäkirja, joka tulee julkiseksi, kun esitutkinta valmistuu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>