Uutiset

Kysely: moni myöntää rähisseensä ratissa lasten nähden

Kysely: moni myöntää rähisseensä ratissa lasten nähden

Tuoreen kyselyn mukaan kaksi autoilijaa viidestä myöntää rikkoneensa liikennesääntöjä, kun auton kyydissä on ollut lapsia. Yleisin liikennesääntörikkomus on ylinopeus 76 prosentin osuudella.
Kyselyn mukaan kolmannes autoilijoista on joskus menettänyt hermonsa muille autoilijoille, kun kyydissä on ollut lapsia. Lisäksi 52 prosenttia myöntää joskus arvostelleensa toisen kuljettajan ajotyyliä lasten kuullen. Noin puolet sääntöjä rikkoneista on puolestaan livahtanut joskus risteyksestä niin sanotusti vanhoilla vihreillä lapsia kuljettaessaan. Lisäksi 27 prosenttia kertoo tinkineensä turvavälistä.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista 44 prosenttia muistaa myös nähneensä omien vanhempiensa menettäneen hermonsa auton ratissa.

– Suoria johtopäätöksiä ei tietenkään pidä mennä liian helposti tekemään, mutta uskon kyllä, että vanhempien toiminnalla ja käyttäytymisellä liikenteessä on vaikutusta. Tästä syystä pyrin itse olemaan lapsilleni hyvä esimerkki liikenteessä, jotta heistä kasvaisi rauhallisia ja vastuullisia kuskeja,  kertoo Autoklinikan aluepäällikkö Ari Hostikka.

Kyselytutkimuksen toteutti kolariorjaamo Autoklinikan tilauksesta autoiluun ja liikkumiseen erikoistunut markkinatutkimustoimisto Value Clinic Oy. Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1169 mannersuomalaista. Otos kerättiin kesä- ja heinäkuun aikana internetpohjaisella kyselylomakkeella, johon vastaajat kutsuttiin sähköpostitse.

  • Leena Ackman

    Maltti ja muiden tiellä liikkujien huomioonottaminen tärkeintä.
    Nautin ajamisesta ja useimmiten liikun yksin, myös ulkomailla. Lapsista ei paljon kokemusta, olen lapseton. Taajamissa suljen aina radion. Tarvittaessa käytän taksia.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>