Uutiset

Virrat valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen sote-ratkaisusta

Virrat valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen sote-ratkaisusta

Virtain kaupunki on tiedottanut, että se valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Hämeenlinnan hallinto-oikeuden sote-ratkaisusta.

Hallinto-oikeus päätti elokuun lopulla, ettei se tutki Virtain kaupungin tekemää kunnallisvalitusta Ruoveden kunnanvaltuuston päätöksestä 2.7.2018 § 20, jossa Ruoveden kunnanvaltuusto on päättänyt purkaa sopimuksen Virtain ja Ruoveden sote-yhteistoiminta-alueesta. Hallinto-oikeus katsoi tuolloin, ettei Virtain kaupunki ei ole asiassa asianosainen ja tästä syystä sillä ei ole valitusoikeutta.

Virtain kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 24.9.2018 yksimielisesti, että se valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Virtain kaupunki vaatii, että hallinto-oikeuden päätös kumotaan ja asia palautetaan hallintooikeudelle tutkittavaksi.

Virtain kaupunki katsoo valituksessaan oikeuskäytäntöön perustuen, että sotepalveluiden järjestäjänä ja tuottajana se on asianosainen ja että purkupäätös vaikuttaa oleellisesti kaupungin oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Päätös vaikuttaa siten suoraan Virtain kaupungin asemaan kyseisen sopimuksen osapuolena. Virtain kaupunki on asianosainen myös henkilöstönsä työnantajana, koska päätös vaikuttaa Virtain kaupungin yhteistoiminta-alueella työskentelevän henkilöstöön.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>