Uutiset

Joka toinen suomalainen käyttää heijastinta

Joka toinen suomalainen käyttää heijastinta

Liikenneturvan tekemien seurantojen mukaan lähes joka toinen (47 %) suomalainen varustautuu heijastimin pimeään aikaan ulkona liikkuessaan. Liikenneturvan kyselytutkimukseen vastanneista reilu kolmasosa (36 %) tunnustautuu heijastimen raskassarjalaisiksi ja kertoo käyttävänsä heijastinta aina pimeällä. Yleensä heijastinta käyttää kolmasosa (35 %) ja joka kymmenes (yhdeksän prosenttia) vain, jos heijastin on vaatteessa valmiina.

Kun Liikenneturva kysyi syitä heijastimen käyttämättömyyteen, nousi listan kärkeen unohdus. Viidesosa kertoo, ettei liiku pimeän aikaan alueilla, joilla liikkuu myös autoja. Heijastimen käytön hankaluus tai haluttomuus sen kiinnittämiseen joihinkin vaatteisiin olivat myös käytön esteinä. Muutama ei ollut löytänyt itselleen sopivaa tai kivaa heijastinta. Reilu kymmenesosa kertoi käyttävänsä heijastinta vain ulkovaatteissaan ei arkireleissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>