Uutiset

Oriveden kaivoksella tehdyllä tarkastuskäynnillä löytyi viitteitä laittomista jätteistä

Oriveden kaivoksella tehdyllä tarkastuskäynnillä löytyi viitteitä laittomista jätteistä

Pirkanmaan ELY-keskus on tehnyt tarkastuksen Dragon Mining Oy:n Oriveden kaivokseen. Suomen Kuvalehden saamien tietojen perusteella kaivoksen sivukäytäviin olisi säilötty laittomasti sinne kuulumatonta jätettä (mm. räjähdysainelaatikoita ja öljykanistereita).

Epäilysten tultua julki Pirkanmaan ELY-keskus pyysi selvitystä Dragon Mining Oy:ltä julkisuudessa esitetyistä väitteistä. Selvityspyynnön lisäksi kaivoksen toimintaa valvovan viranomaisen roolissa Pirkanmaan ELY-keskus teki kaivoksessa tarkastuskäynnin maanantaina 1.10. Tarkastuksen aikana vierailtiin mm. siinä kaivoksen sivukäytävässä, johon julkisuudessa on epäilty sijoitetun erilaisia jätteitä.

- Tarkastuksen aikana havaitsimme sivukäytävässä kaivostoiminnan harjoittamisesta syntyviä jätteitä, joita ei ole käsitelty asianmukaisesti, ja yhtiön toiminta on tältä osin ollut ympäristölupapäätöksen vastaista. Asia on myös Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedossa, toteaa Pirkanmaan ELY-keskuksen valvontapäällikkö Tuija Sievi-Korte.

Pirkanmaan ELY-keskus on saanut säännöllisesti kaivoksen omistajalta vaaditut raportit kaivoksen toiminnasta. Paikan päällä tarkastuksia on tehty vuosittain, mutta tarkastuksella ei aina mennä maan alle kaivoskäytäviin.

- Odotamme yhtiön vastausta selvityspyyntöömme, jonka jälkeen päätämme Pirkanmaan ELY-keskuksen osalta jatkotoimenpiteistä lokakuun loppuun mennessä, Sievi-Korte jatkaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>