Uutiset

Kissojen maailmannäyttely viikonloppuna Tampereella

Kissojen maailmannäyttely viikonloppuna Tampereella

Kissojen maailmannäyttely järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tulevana viikonloppuna 27.–28.10.2018. Maailmannäyttely on suurin Suomessa järjestetty kissanäyttely koskaan, sillä näyttelyyn on ilmoitettu yhteensä 1 555 kissaa 27 maasta.

Valtaosa kisaan ilmoitetuista kissoista tulee Euroopasta, ja kaukaisimmat jopa Meksikosta, Brasiliasta, Indonesiastaja Kiinasta saakka. Näyttelyssä on edustettuna yhteensä 42 kissarotua tutuista ragdolleista ja maine cooneista harvinaisempiin rotuihin kuten selkirk rex ja la perm.

Näyttelyyn odotetaan myös runsaasti yleisöä, sillä Tampereen sijainti on keskeinen ja kissanäyttely edullinen retkikohde koko perheelle.

– Maailmannäyttely tarjoaa yleisölle harvinaisen tilaisuuden tutustua laajasti erilaisiin kissoihin ja rekisteröityneisiin kissakasvattajiin. Paikalla on neuvoja antamassa rotuyhdistyksiä sekä kissatarvikkeiden myyjiä. Tavoitteenamme on maailmannäyttelyn kautta edistää kissojen arvostusta ja parempaa kohtelua sekä edistää kissaharrastuksen leviämistä Suomessa, kertoo kissojen maailmannäyttelyn viestinnästä vastaava Katerina Leino.

Fédération Internationale Félinen (FIFe) vuosittaisen maailmannäyttelyn järjestää tänä vuonna Suomen Kissaliitto ry yhdessä jäsenyhdistystensä noin 200 vapaaehtoisen voimin. Näyttely on auki yleisölle sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10–18.

Kissojen maailmannäyttely järjestettiin Suomessa edellisen kerran vuonna 2002.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>