Uutiset

Aitoolainen Mari Kiuru teki historiaa ja ui kultaa hengenpelastuksen MM-kilpailuissa

Aitoolainen Mari Kiuru teki historiaa ja ui kultaa hengenpelastuksen MM-kilpailuissa

Kuva: Lifesaving Team Finland[/caption]

Aitoolainen Mari Kiuru on uinut kultaa mastersien MM-kisoissa Australiassa. Kiuru on ensimmäinen suomalainen, joka on yltänyt palkintopallille hengenpelastuksen MM-kilpailuissa.

Kiuru osallistui Australian Adelaidessa järjestettävien MM-kisojen avauspäivänä 200 metrin esteuintiin 30-34-vuotiaiden sarjassa ja ui voittoon ajalla 2:30,02. Hopealle samassa sarjassa uivat ranskalaisseuran Zdenka Krcalova (2:32,62) ja pronssille australialaisseuran Alicia Anderson (2:35,32).

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella ensihoitoesimiehenä työskentelevä Kiuru on kokenut arvokisaosallistuja ja moninkertainen suomenennätysnainen. Tänä vuonna Kiuru osallistuu ensimmäistä kertaa MM-kilpailuihin myös omassa ikäluokassaan.

Lajin syntymaassa Australiassa järjestettäviin kisoihin osallistuu Suomesta kaksi urheilijaa. Kiurun lisäksi menestystä tavoittelee helsinkiläinen Anne Hiltunen. Ensimmäisenä kisapäivänä Kiuru ja Hiltunen osallistuivat yhdessä myös köyden heittoon (line throw), jossa he sijoittuivat neljänneksi.

Hengenpelastuksen MM-kilpailut Australian Adelaidessa ovat todellinen urheilun suurtapahtuma. Kisajärjestäjien mukaan yli 7000 osallistujaa ja vapaaehtoista liki 50 maasta ovat mukana 16.11. – 2.12. järjestettävissä kisoissa. Samanaikaisesti mitellään maailmanmestaruuksista monipuolisissa allas- ja rantalajeissa nuorten, aikuisten, mastersien ja seurajoukkueiden MM-kisoissa. Lajeissa yhdistyvät uinti-, pelastus- ja ensiaputaidot.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>