Uutiset

Suomi pitää parhaana vaihtoehtona pysyvää talviaikaa

Suomi pitää parhaana vaihtoehtona pysyvää talviaikaa

Suomi kannattaa ripeää etenemistä kellojen siirtelystä luopumiseksi. Parhaimpana vaihtoehtona pysyväksi ajaksi EU-neuvotteluissa valtioneuvosto pitää alustavasti talviaikaa.

Talviajan valintaa pysyväksi ajaksi puoltavat kansanterveydelliset seikat. Pysyvässä talviajassa illat olisivat nykyistä hämärämpiä maaliskuun lopulta lokakuun lopulle, mikä ehkäisisi unirytmin ja unen häiriöitä.

Pysyvää talviaikaa voidaan pitää parempana myös arvopaperimarkkinoiden toimivuuden kannalta, sillä mahdollisimman pieni aikaero muun Euroopan kanssa edistäisi liikesuhteiden hoitamista. Pysyvällä kesäajalla puolestaan katsottaisiin olevan myönteinen vaikutus liikenneturvallisuuteen ja ilta-aikaan ajoittuvan liikunnan harrastamiseen.

Suomen kanta komission ehdotukseen on valmisteltu valtioneuvostossa ja sitä on käsitelty EU-lainsäädännön valmistelua tukevissa jaostoissa.

Suomen pysyvä aika voidaan valita vasta sen jälkeen, kun Euroopan parlamentti ja neuvosto ovat päättäneet kesäaikajärjestelmän lopettamisesta.

EU:n suunnitelmien mukaan kellojen siirtelystä luovuttaisiin koko EU:ssa aikaisintaan 2021.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>