Uutiset

Selvitys: Kämmenniemen terveysasemasta mahdollista luopua

today1.3.2019

share close

Tampereen kaupunki on tehnyt selvityksen terveysasemaverkosta. Sen taustalla on talouden tasapainottamisohjelmaan liittyvä ehdotus luopua Kämmenniemen terveysasemasta, jonka vaihtoehtona sosiaali- ja terveyslautakunta on halunnut selvittää mahdollisuutta luopua jostain keskustan alueen terveysasemasta.

Selvityksen mukaan Kämmenniemen terveysaseman kiinteistöstä on mahdollista luopua. Kiinteistön korjausvelka eli kiinteistön tarvitsemien korjausten arvo on 660 000 euroa. Korjausvelka on suhteessa alueen väestöön suurin kaupungin terveysasemista. Jos Kämmenniemen terveysaseman kiinteistöstä luovuttaisiin, korvaavat palvelut järjestettäisiin Kämmenniemen lähitorilla sekä Koilliskeskuksessa Linnainmaalla.

Tampereen keskisellä alueella on neljä terveysasemaa: Hatanpää, Mehiläinen Keskusta, Tammelakeskus ja Tipotie. Selvityksen mukaan mistään niistä ei kuitenkaan kannata luopua, sillä luopumisesta koituvat riskit ovat hyötyjä suuremmat. Suurimpana riskinä nähdään asiakkaiden ohjautuminen kalliimpiin palveluihin. Lisäksi Tampereen väestö kasvaa eniten keskustan alueella ja Hervannan suunnalla.

Kaupunginhallitus käsittelee jatkosuunnittelun pohjaksi ehdotettavaa selvitystä maanantaina 4.3.2019. Kaupunginhallituksen jälkeen selvitys menee sosiaali- ja terveyslautakuntaan, jossa asiaa käsitellään 11.4.2019.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%