Uutta kohti: Maahanmuuttajien työllistyminen

SUN Radiossa kuullaan talven ja kevään aikana Uutta kohti -ohjelmasarjaa, joka kertoo Tampereen kaupungin työllisyyspalveluista.

Kymmenen jakson aikana käydään haastattelujen muodossa monipuolisesti läpi palveluja, joita työllisyyspalvelut tarjoaa niin työnhakijoille kuin työnantajillekin. Läpikäyvänä teemana kussakin jaksossa on työllisyyspalvelujen käytössä oleva OMA-valmentaja-malli, joka koettiin erittäin onnistuneeksi jo vuoden vaihteessa päättyneen Pirkanmaan työllisyyskokeilun aikana. Sarjan aikana tutustutaan muun muassa koulutusyhteistyöhön, työllistymisen uusiin keinoihin, työkykypalveluun, nuorten talo Ohjaamoon, Osaamisbottiin ja TreStartin toimintaan. Aiheet vaihtuvat viikoittain.

Ohjelmasarjan viidennessä jaksossa kuullaan Sujana Pradhan tarinaa työllistymisen etenemisestä maahanmuuttajana. Tampereen kaupungin maahanmuuttajainfo Mainiossa työskentelee tällä hetkellä Nepalista Suomeen muuttanut Sujana Pradhan. Hän on saanut omaan työllistymiseensä ja kotoutumiseensa apua Tampereen työllisyyspalveluista. Haastattelussa on mukana myös OMA-valmentaja Heini Lehtokannas kansainvälisen osaamisen tiimistä. Marja Tuomisaari toimittaa.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>