Yleinen

Pispalan koulun pienimmät oppilaat siirtyvät väistötiloihin Hyhkyyn ja 3.–6.-luokkalaiset Vuorekseen

Pispalan koulun pienimmät oppilaat siirtyvät väistötiloihin Hyhkyyn ja 3.–6.-luokkalaiset Vuorekseen

Kesällä 2019 käynnistyvän Tampereen Pispalan koulun perusparannuksen aikaisiin väistötilavaihtoehtoihin on pyritty löytämään koulunkäynnin kannalta tarkoituksenmukaisin vaihtoehto. Kaupungin johtoryhmä on linjannut, että perusparannuksen ajaksi elokuusta 2019 alkaen esi- ja alkuopetuksen oppilaat siirtyvät Hyhkyn koulutalon pihaan rakennettavaan siirtokelpoiseen tilaan ja 3.–6. luokkien oppilaat Vuoreksen koulutaloon. Tämä vaihtoehto on taloudellisesti ja teknisesti sekä oppimisympäristöltään sopivin kokonaisratkaisu.

Opetukseen soveltuvia väistötiloja on etsitty huolella, Pispalan koulun läheisyydessä olevien koulujen tilanne on tarkistettu ja lisäksi on kartoitettu useita mahdollisia kiinteistöjä. Oppilaille, henkilökunnalle ja vanhemmille järjestettiin asiasta kysely.

Yhteen tai kahteen lähikouluun Pispalan koulun oppilaat eivät mahdu eikä ole perusteltua hajauttaa Pispalan koulun toimintaa moneen eri toimipisteeseen. Pispala on sijainniltaan hankala, koska isoja tyhjiä tiloja ei ole lähietäisyydellä eikä isolle siirtokelpoiselle tilalle ole löytynyt paikkaa. Hyhkyn koulun pihaan ei ole mahdollista toteuttaa koko koulua palvelevaa väistötilaa.

Kesällä 2019 alkava perusparannus kestää noin puolitoista vuotta joulukuuhun 2020. Ensi syksynä 2. luokan aloittavat koululaiset käyvät Hyhkyssä koulua koko perusparannuksen ajan eli myös syyslukukauden 2020.

Vuoreksen kouluun siirtyville oppilaille järjestetään yhteinen koulukuljetus Vuorekseen. Kuljetusjärjestelyjen yksityiskohdat, koulupäivien rakenne ja aikataulut suunnitellaan tarkemmin huhtikuun aikana ja niistä tiedotetaan oppilaille ja vanhemmille. Kuljetus suunnitellaan mahdollisimman turvalliseksi ja sujuvaksi, jotta koululaisten koulupäivän pituus ei kasva kohtuuttomaksi.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>