Uutiset

Neljä maakuntaa kiirehtii valtatie 3:n kehittämistä välillä Tampere-Vaassa

Neljä maakuntaa kiirehtii valtatie 3:n kehittämistä välillä Tampere-Vaassa

Neljä maakuntaa kolmostien alueelta haluaa nostaa valtatie 3:n kehittämisen sekä hallitusohjelmaan että tekeillä olevaan valtakunnallisen 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelman rahoitusohjelmaan.

Valtatie 3:n kiireellisten investointien toteuttaminen Tampereelta Vaasaan on pitkään ollut Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan yhteinen kärkitavoite. Kolmostieyhteys on merkittävä myös Satakunnalle.

Kolmostien alueen toimijat (Pirkanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan liitto ja Satakuntaliitto) esittävät tulevaan hallitusohjelmaan kirjausta, jolla hallitus sitoutuu liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta parantaviin investointeihin. Investoinnit turvaavat maakuntien mukaan myös vientikuljetusten toimintavarmuuden.

Toimijoiden mukaan kolmostien kiireelliset ja taloudellisesti realistiset investointikohteet tulee saada osaksi tekeillä olevaa valtakunnallisen 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelman rahoitusohjelmaa.

Neljä maakuntaa esittävät yhteisesti valittua 128 miljoonan euron hankekoria, jonka mukaisten kohteiden rakentaminen voidaan välittömästi käynnistää. Suurimpana kohteena on Hämeenkyrön ohitustie, jonka avulla poistetaan yhteysvälin pahin liikenteen sujuvuutta haittaava pullonkaula.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>