Uutiset

Sastamalaisesta Lojerista Pohjoismaiden suurin sairaalasänkyvalmistaja

Sastamalaisesta Lojerista Pohjoismaiden suurin sairaalasänkyvalmistaja

Sastamalalainen sairaalakalustevalmistaja Lojer Oy ostaa lahtelaisen terveysteknologiayritys Merivaara Oy:n sairaalasänkyliiketoiminnan. Liiketoimintakauppaan kuuluvat Merivaaran sairaala- ja tutkimussängyt, potilaspaarit ja synnytyssängyt. Lojerin omaan valmistukseen kuuluu entuudestaan sairaalasänkyjä sekä leikkaus-, tutkimus- ja hoitopöytiä.

Kaupan ansiosta Lojerista tulee Pohjoismaiden suurin sairaalasänkyvalmistaja. Merivaara keskittyy jatkossa huippuluokan leikkaussaliratkaisujen, kuten saliohjausjärjestelmien, leikkausvalaisinten ja -pöytien sekä avaimet käteen -leikkaussalien kehittämiseen.

Ostetun liiketoiminnan liikevaihto on noin 9 miljoonaa euroa. Kaupassa Lojerille siirtyy Merivaaran sairaalasänkyjen liiketoiminta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Lisäksi Lojer saa haltuunsa merkittävän IPR-salkun sekä lukuisia tuoterekisteröintejä ympäri maailmaa. Merivaara-konsernista siirtyy 28 työntekijää Lojerin palvelukseen Suomessa ja Norjassa. Sairaalasänkyjen valmistus jatkuu entisellään Lahdessa, jossa Lojerilla on ollut toimintaa jo aikaisemminkin. Lojer saa Merivaaran sairaalasänkyliiketoimintaan kuuluvien tuotenimien käyttöoikeuden neljäksi vuodeksi.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>