Uutiset

Verottajan lähettämien virheellisten kirjeiden määrä 2836: ”Asia on vakava ja pyydämme tietosuojaloukkausta anteeksi”

today12.8.2019

share close

Verottaja kertoo, että sen viime viikolla lähettämien virheellisten kirjeiden tarkka määrä on 2 836. Virheitä sisältävässä erässä on yhteensä noin 27 000 kirjettä. Verohallinto tiedotti viime viikon lopulla virheellisten päätösten lähettämisen johtuneen sen käyttämän tulostusjärjestelmän teknisestä ongelmasta.  Nyt virheen aiheuttanut kohta verokirjeiden tulostusohjelmiston lähdekoodissa on Verottajan mukaan löydetty eikä virheellisiä kirjeitä enää pääse lähtemään.

– Tulostusvaiheessa osalle kirjeistä on päätynyt toisten asiakkaiden tietoja. Siirtyneet tiedot ovat puolisotietoja, tilinumeroita, kuoritukseen liittyviä QR-koodeja sekä taulukoita, joissa on esimerkiksi verotuspäätöksen tietoja, tekstiä ja lukuja. Tietoja on voinut siirtyä useilta tai yhdeltä asiakkaalta samaan virheelliseen kirjeeseen. Henkilötunnuksia ei virheellisesti siirtyneiden tietojen joukosta ole löytynyt, ICT-palveluyksikön johtaja Mika Koskelo Verohallinnosta sanoo.

Virheelliset kirjeet näyttävät useimmissa tapauksissa sekavilta, koska niissä saattaa olla esimerkiksi tekstiä päällekkäin. Myös suomen- ja ruotsinkielistä tekstiä voi olla sekaisin samassa kirjeessä.

Verohallinto käy parhaillaan läpi virheellisissä kirjeissä olevia tietoja löytääkseen toiseen asiakkaaseen liittyvät tunnistettavat tiedot. Verotustietojen leviäminen virheellisten kirjeiden välityksellä on tietosuojaloukkaus, josta Verohallinto on ollut yhteydessä tietosuojavaltuutettuun ja on kirjeitse yhteydessä niihin asiakkaisiin, jotka ovat joutuneet tietosuojaloukkauksen kohteeksi.

– Olemme yhteydessä kaikkiin niihin asiakkaisiin, joiden kirjeet ovat virheellisiä tai joiden tunnistettavia tietoja on siirtynyt tulostuksessa toisen asiakkaan kirjeelle. Asia on vakava ja pyydämme tietosuojaloukkausta anteeksi, Mika Koskelo sanoo.

Asiakkaiden ei tarvitse itse ottaa yhteyttä Verohallintoon.

Verohallinto lähettää 6.8. päivätyn, virheellisen kirjeen saaneille uuden, oikeansisältöisen kirjeen.

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%