Uutiset

Suomalaista historiaa! Tamperelainen Liisa Lindroos ensimmäisenä suomalaisnaisena kansainvälisen baarimestarikilpailun finaalissa

Suomalaista historiaa! Tamperelainen Liisa Lindroos ensimmäisenä suomalaisnaisena kansainvälisen baarimestarikilpailun finaalissa

Kuva: Danny Jacques[/caption]

Tamperelainen Liisa Lindroos kisaa maailman parhaan baarimestarin tittelistä ensimmäisenä suomalaisena naisena

Tamperelaisessa Saunaravintola Kuumassa työskentelevä Lindroos edustaa Suomea maailman suurimman baarimestareiden kansainvälisen kilpailun Diageo World Class Bartender of the Year finaalissa Glasgow’ssa 21.–26. syyskuuta.

Valtaosa baarimestareista niin Suomessa kuin maailmallakin on miehiä – vuoden 2018 kilpailun 56 finalistista vain kuusi oli naisia. Lindroos on ensimmäinen tiensä kansainväliseen finaaliin selvittänyt suomalainen nainen.

- Kannustan muitakin naisia osallistumaan kisaan, meissä naisissa on voimaa! On turha odottaa, että osaisi kaiken, koska itsensä kehittäminen on jatkuvaa. Tässä kisaprosessissakin olen jo oppinut paljon, Lindroos iloitsee. – Odotan kovatasoista kilpailua ja kaikkeni annan!

Monipuolisen kilpailun tehtävät haastavat mm. baarimestareiden paineensietokykyä, taitoa yhdistellä makuja ja raaka-aineita, juomien tekemisen osaamista ja elämyksen luomisen keinoja.

Lindroos valittiin Suomen edustajaksi monivaiheisessa alkukilpailussa. Ensimmäisessä karsintavaiheessa kilpailijoiden tehtävä oli kehittää cocktail-resepti Tanqueray-ginistä, soodavedestä ja vapaasti toteutettavasta omasta raaka-aineesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>