Uutiset

Heijastin käyttöön, syksy on saapunut! Autoliitto muistuttaa turvallisuudesta liikenteessä

Heijastin käyttöön, syksy on saapunut! Autoliitto muistuttaa turvallisuudesta liikenteessä

Syksyn pimetessä heijastimen käyttö on taas ajankohtaista. Autoliitto muistuttaa, että liikenteessä näkeminen ja näkyminen ovat eri asioita. Jalankulkija kokee usein valheellista turvallisuudentuntua nähdessään lähestyvän auton valot tai ollessaan katuvalojen valokeilassa.

Koska ympärillä tuntuu olevan riittävästi valoa, jalankulkija helposti luulee, että myös hänet havaitaan. Autoilijan mahdollisuudet havaita ilman heijastinta kulkeva jalankulkija ovat todella huonot riippumatta siitä, onko tieosuudella valaistus vai ei. Tumma vaatetus heikentää havaittavuutta entisestään.

Nyt onkin syytä ottaa käyttöön heijastin tai heijastinliivi. Myös autoilijoiden on syytä muistaa heijastin, sillä heti autosta noustessa heistäkin tulee jalankulkijoita. Tarve poistua autosta saattaa tulla esimerkiksi auton hajottua tai onnettomuuspaikalle saavuttaessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>