Uutiset

Heijastin käyttöön, syksy on saapunut! Autoliitto muistuttaa turvallisuudesta liikenteessä

today10.9.2019

share close

Syksyn pimetessä heijastimen käyttö on taas ajankohtaista. Autoliitto muistuttaa, että liikenteessä näkeminen ja näkyminen ovat eri asioita. Jalankulkija kokee usein valheellista turvallisuudentuntua nähdessään lähestyvän auton valot tai ollessaan katuvalojen valokeilassa.

Koska ympärillä tuntuu olevan riittävästi valoa, jalankulkija helposti luulee, että myös hänet havaitaan. Autoilijan mahdollisuudet havaita ilman heijastinta kulkeva jalankulkija ovat todella huonot riippumatta siitä, onko tieosuudella valaistus vai ei. Tumma vaatetus heikentää havaittavuutta entisestään.

Nyt onkin syytä ottaa käyttöön heijastin tai heijastinliivi. Myös autoilijoiden on syytä muistaa heijastin, sillä heti autosta noustessa heistäkin tulee jalankulkijoita. Tarve poistua autosta saattaa tulla esimerkiksi auton hajottua tai onnettomuuspaikalle saavuttaessa.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%