Uutiset

Pirkanmaan Nuorkauppakamarilaisia kansainvälisiin tehtäviin

Pirkanmaan Nuorkauppakamarilaisia kansainvälisiin tehtäviin

Junior Chamber Internationalin (JCI) eli nuorkauppakamareiden maailmankokous käytiin viime viikolla Tallinnassa. Vaaleissa valittiin tekijät ensi vuodelle kansainvälisiin tehtäviin. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin Ellimaija Ahonen Kangasalta valittiin JCI Vice Presidentiksi, vastuualueinaan Itävalta, Sveitsi, Saksa, Belgia ja Hollanti. JCI Vice Presidentin virkaan valittiin myös Jenni Ahlstedt, joka on sekä Pirkanmaan Nuorkauppakamarin, että JCI Stockholmin jäsen. Hän on lähtöisin Ylöjärveltä, mutta asuu nykyään Tukholmassa. Ahlstedtin vastuualueina virassaan ovat Skotlanti, Irlanti, Malta, Kypros, Moldova, Italia sekä Iso-Britannia.

Vuosittain valitaan 17 henkilöä JCI Vice President -virkaan, joista 5 Eurooppaan ja neljä kullekin muulle maanosalle. He kuuluvat Junior Chamber Internationalin hallitukseen ja toimivat yhteistyössä maanosaorganisaation ja kansallisten nuorkauppakamarihallitusten kanssa. Ahonen ja Ahlstedt tukevat kansallisia organisaatioita mm. strategiassa ja kehitystoiminnassa – he taustoittavat kansalliseen päätöksentekoon tulevia asioita, pitävät yllä kansallisten puheenjohtajien verkostoa ja vuoropuhelua, vaalivat tiedonkulkua ja auttavat erityisesti kehittyviä organisaatioita toiminnassaan.

Ellimaija Ahonen on toiminut useissa viroissa aiemmin, mm. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin puheenjohtajana 2014, Suomen Nuorkauppakamareiden Alue C aluejohtajana 2016, sekä kansallisena puheenjohtajana 2019. Hänet on palkittu maailman parhaana nuorkauppakamareiden puheenjohtajana vuonna 2014. Myös Jenni Ahlstedtilla on useita virkoja takanaan, mm. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin puheenjohtajuus 2011, kansallinen kansainvälisyyspäällikkö 2012, sekä Ruotsin kansallinen puheenjohtajuus 2015.

Pirkanmaan Nuorkauppakamari on aina kannustanut jäseniään hakeutumaan alueellisiin ja kansallisiin luottamustehtäviin ja kasvamaan tätä myötä johtajina. Suomen Nuorkauppakamareiden johtajuuspolku kehittää laadukkaan nuorkauppakamaritoiminnan lisäksi ammatillista osaamista ja henkilökohtaisia valmiuksia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>