Uutiset

Pirkanmaalla tutkitaan lasten ruutuikaa

Pirkanmaalla tutkitaan lasten ruutuikaa

Tampere, Akaa ja Vesilahti ovat mukana kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa selvitetään 2–6-vuotiaiden lasten digilaitteiden käyttöä. Iso joukko lasten vanhempia saa lähipäivinä päiväkotien välityksellä kutsun vastata Jyväskylän yliopiston kyselyyn. Nettikyselyyn voi vastata marraskuun loppuun saakka.

Syntyjäänkö diginatiivi? -tutkimuksessa selvitetään, kuinka paljon ja mihin tarkoituksiin suomalaislapset käyttävät digimediaa. Tietoa kerätään myös vanhempien huolenaiheista sekä laitteiden käytön vaikutuksista lasten hyvinvointiin ja fyysiseen aktiivisuuteen. Tutkimus parhaimmillaan auttaa kehittämään lasten oppimiselle hyödyllisiä ja tärkeitä median käyttötapoja sekä toisaalta tunnistamaan mahdollisia haittoja hyvinvoinnille. Suomen tuloksista nostetaan esiin mahdollisia alueellisia ja kulttuurisia eroja, ja tuloksia verrataan kansainvälisiin tietoihin sekä ruutuajan suosituksiin.

Suomessa tutkimuksesta vastaa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>