Uutiset

Poliisi tiedottaa: kolareita, kananmunia ja sähköpotkulautoja

Poliisi tiedottaa: kolareita, kananmunia ja sähköpotkulautoja

Kello 18.12 henkilöauto ja sähköpotkulautailija kolaroivat Pirkkalassa Naistenmatkantiellä. Naistenmatkantietä kulkenut henkilöauto törmäsi suojatietä ylittävään sähköpotkulautailijaan lähellä Tampereen rajaa. Henkilövahingoilta vältyttiin. Sähköpotkulauta vaurioitui törmäyksessä. Henkilöauton kuljettajalle kirjattiin sakko liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kello 18.25 poliisille tuli Lempäälästä ilmoitus, jonka mukaan poikajoukko heitteli ajoneuvoja kananmunilla ja yhden pojan jalka oli jäänyt auton renkaan alle. Poliisille selvisi, että autoilija oli ajanut Tampereentietä Keskuskadun risteykseen, kun läheiseltä kevyenliikenteenväylältä oli heitelty raakoja kananmunia hänen autonsa päälle. Liikkeellä oli ollut usean yläasteikäisen pojan joukko, josta osa oli heitellyt kanamunia. Autoilija oli kääntynyt takaisin ja lähtenyt ajamaan kevyenliikenteenväylää pitkin tavoittaakseen kananmunia heitelleet nuoret. Kevyenliikenteenväylällä auto oli ilmeisesti töytäissyt yhtä pojista ja poika oli kaatunut maahan. Poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja lievänä vahingontekona.

Kello 19.30 tapahtui Tampereella Hervannan valtaväylän ja Vuohensillankadun risteyksessä henkilöauton ja mopon välinen liikennevahinko. Henkilöauto ajoi Hervannan valtaväylää keskustan suunnasta kohti Hervantaa nopeuden ollessa kuljettajan kertoman mukaan hieman yli 70 km/h. Vuohensillankadun risteystä lähestyessään henkilöauton kuljettaja oli havainnut hänelle vaihtuneen punaisen liikennevalon, mutta oli kuitenkin jatkanut matkaansa risteykseen. Autoilija ei ollut havainnut oikealta Vuohensillankadulta tullutta mopoilijaa. Mopo oli törmännyt auton oikeaan etuoveen. Mopoilijalle paloi risteyksessä vihreä valo. Mopon kuljettaja toimitettiin ambulanssilla Acutaan. Mopo ja auton oikea kylki vaurioituivat. Henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kello 20.08 poliisipartio suoritti liikenteenvalvontaa Lempäälässä VT 3:lla. Pirkanhovin kohdalla poliisipartion ohitti kovalla nopeudella henkilöauto, joka jatkoi matkaansa kohti Tamperetta. Ohitushetkellä ajoneuvon nopeudeksi mitattiin 138 km/h. Poliisipartio lähti ajoneuvon perään pysäyttääkseen sen. Siitä huolimatta, että poliisiautoon oli kytkettynä hälytys- ja pysäytysvalot, ajoneuvo jatkoi matkaansa entistä kovemmalla nopeudella. Ajoneuvolle mitattiin 5 kilometrin matkalla keskinopeudeksi 160 km/h alueella, missä on 100 km/h nopeusrajoitus. Pakeneva ajoneuvo nousi Ideaparkin liittymästä, jonka jälkeen poliisipartio menetti siihen näköyhteyden. Tapahtunutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kello 20.25 aikaan vartijat ottivat Tampereen rautatieasemalla kiinni miehen, jonka epäiltiin anastaneen rautatieasemalla sijaitsevasta liikkeestä henkilökunnan omaisuutta. Noin 30-vuotias mies oli käynyt aiemmin illalla liikkeessä ja anastanut työntekijän puhelimen koteloineen. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä poliisipartio löysi miehen hallusta anastettua omaisuutta ja pillereitä. Mies vietiin kiinniotettuna poliisilaitokselle. Häntä epäillään varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>