Uutiset

Parma lakkauttaa betonielementtitehtaansa Kangasalla ja Ruskossa - työt päättymässä 143 henkilöltä

Parma lakkauttaa betonielementtitehtaansa Kangasalla ja Ruskossa - työt päättymässä 143 henkilöltä

Parma Oy sulkee Kangasalan Lentolassa sijaitsevan betonielementtitehtaansa. Yhtiö tiedotti 9.12. Kangasalan ja Varsinais-Suomen Ruskon tehtailla käytyjen  yt-neuvotteluiden päättyneen. Parman mukaan heikentyneen kysyntätilanteen ja lähivuosien markkinanäkymien sekä kyseisten tehtaiden heikon kannattavuuden takia yhtiö sulkee Kangasalla ja Ruskossa sijaitsevat tehtaansa.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat molempien tehtaiden koko tuotantohenkilöstöä. Ellei uudelleensijoitusmahdollisuuksia löydetä, työt näillä tehtailla päättyvät yhteensä 143 henkilöltä. Kangasalan tehtaalla työskentelee yli 100 henkilöä. Suunnitelmien mukaan tehtaat suljetaan tammikuun 2020 loppuun mennessä. Toiminta jatkuu Suomessa yhtiön kymmenellä tehtaalla sekä tytäryhtiö Rajavillen kahdella tehtaalla.

Kangasalan tehtaalla on valmistettu seinäelementtejä erityisesti asuinrakentamisen tarpeisiin. Ruskon tehtaalla on tänä vuonna valmistettu lähinnä toimitilarakentamisen runkotuotteita.

”Uudisrakentamisen määrän putoamisesta johtuen betonielementtien kysyntä on vähentynyt tänä vuonna merkittävästi. Erityisesti asuntorakentamisen volyymin ennustetaan edelleen laskevan vuonna 2020. Käydyissä yt-neuvotteluissa ei valitettavasti löydetty liiketaloudellisia perusteita näiden tehtaiden toiminnan jatkamiseksi”, sanoo toimitusjohtaja Jarmo Viljanen.

”Keskitämme seinäelementtien valmistusta Itämeren alueella konsernin tehokkaimpiin tehtaisiin. Suomessa valmistamme seinäelementtejä jatkossa seitsemällä yhtiön tehtaalla. Lisäksi Consolis-konserni on investoinut vaativien julkisivuelementtien ja mm. porraselementtien valmistukseen Baltiassa ja Ruotsissa”, Viljanen kertoo.

”Ontelolaattatuotannon osalta olemme panostaneet voimakkaasti Hyrylän tehtaaseen ja runkotuotantoa on keskitetty Nummelaan. Kangasalan ja Ruskon tehtaan sulkemisilla ei ole vaikutusta toimituskykyymme tässä markkinatilanteessa, mutta näillä toimenpiteillä pyrimme varmistamaan yhtiön kannattavuuden lähivuosille”, Viljanen jatkaa.

”Tukitoimet irtisanottavien työntekijöiden osalta on käynnistetty ja teemme parhaamme uudelleentyöllistymisen edistämiseksi. Yhtenä vaihtoehtona tarjoamme mahdollisuutta työllistyä muilla tehtaillamme”, Viljanen päättää.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>