Uutiset

Pirkanmaa on maan ykkönen työvoimakoulutusten tuloksellisuudessa

today12.12.2019

share close

Pirkanmaalla on onnistuttu systemaattisesti panostamaan työvoimakoulutusten ennakointiin ja kohdentamiseen niille aloille, jotka eniten kärsivät osaavasta työvoimasta. Tämä näkyy tuloksissa, jotka ovat Pirkanmaalla maan parhaat. Tulokset ovat myös parantuneet edellisestä vuodesta.

Työ- ja elinkeinoministeriön syksyn arvioinnissa 70 prosenttia pirkanmaalaisista työvoimakoulutuksiin osallistuneista on kolmen kuukauden kuluttua sen päättymisestä päässyt töihin, koulutukseen tai muuhun toimintaan. Vain 30 prosenttia on palannut työttömiksi. Hyviä työllistymistuloksia on saavutettu etenkin rakennusalalla, kone- ja metalliteollisuudessa, turvallisuusalalla, tieto- ja viestintätekniikassa, sosiaali- ja terveysalalla sekä kuljetuksissa ja logistiikassa.

– Yritykset ovat oivaltaneet koulutuksen mahdollisuudet rekrytoinnin apuna aivan uudella tavalla. Räätälöidyn koulutuksen ja tiiviin yritysyhteistyön avulla luomme pohjan hyville tuloksille niin yritysten kuin koulutukseen osallistuvan asiakkaan kannalta, kiteyttää Pirkanmaan ELY-keskuksen koulutusasiantuntija Tuija Marnela.

Työvoimakoulutuksiin on osallistunut keskimäärin 1500 henkilöä kuukausittain. Kokonaismäärä on pysynyt suhteellisen tasaisena vuoden 2018 syksystä lähtien.

Koulutuksiin osallistuneet ovat myös palautteen perusteella olleet erittäin tyytyväisiä Pirkanmaan työvoimakoulutuksiin. Heistä 85 prosenttia arvioi koulutuksen onnistuneen hyvin tai erinomaisesti.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%