Uutiset

40 euron velan perintä johdatti ison huumerikoskokonaisuuden jäljille

40 euron velan perintä johdatti ison huumerikoskokonaisuuden jäljille

Pienempi rikos johdatti poliisin isomman jutun jäljille, jonka tutkintaan osallistui poliiseja ympäri pirkanmaata.

Virtain poliisi on tutkinut 1.12.2019 tapahtunutta törkeää ryöstöä, missä neljä henkilöä tunkeutui ruoveteläisen mieshenkilön asuntoon ja anasti sieltä television ja pelikonsolin. Tekoon epäiltynä otettiin kiinni, välittömästi teon jälkeen, virtolainen - ja soinilainen mieshenkilö sekä sastamalalainen - ja soinilainen naishenkilö. Epäillyt ovat syntyneet 80- ja 90-luvulla. Anastettu omaisuus on palautettu omistajalleen. Teon motiiviksi on paljastunut 40 euron velka. Asiaa on tutkittu törkeänä ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja ampuma-aserikkomuksena.

Tutkinnassa yhteydessä saatujen tietojen perusteella paljastettiin 16 huumausainerikosta yhteisoperaatiossa, joka järjestettiin tammikuun loppupuolella pääosin Virtojen ja Ruoveden alueella. Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja, Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta. Operaation aikana takavarikoitiin erilaisia huumausaineiden käyttövälineitä ja vähäisiä määriä huumausainetta. Ruoveteläisessä asunnosta paljastui kannabiskasvattamo. Operaation aikana suoritettiin 10 kotietsintää ja noudettiin useita henkilöitä kuulusteluun. Epäiltyjä, pääosin virtolaisia nuoria aikuisia, on 16, mutta esitutkinnan edelleen jatkuessa, määrä tulee kasvamaan.

Törkeään ryöstöön osallistuneen miehen jäljiltä pystyttiin selvittämään myös metsästysrikos, sillä mies oli ampunut maakotkan isänsä veljen aseella. Miehellä ei ole aseenkantolupaa, joten asiaa tutkitaan ampuma-aserikosta. Metsästyksessäkäytetty ase on saatu poliisin haltuun. Aseiden haltijaa epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Aseiden haltijan muut kolme asetta on otettu poliisin haltuun lupaharkintaa varten.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>