Uutiset

Poliisin raskaan liikenteen valvonta tuotti 500 seuraamusta ja 250 huomautusta - "Ajo- ja lepoaikarikkeiden määrä on edelleen kohtuuttoman suuri"

Poliisin raskaan liikenteen valvonta tuotti 500 seuraamusta ja 250 huomautusta - "Ajo- ja lepoaikarikkeiden määrä on edelleen kohtuuttoman suuri"

Poliisin viime viikolla toteuttamassa  raskaan liikenteen tehovalvonnassa määrättiin huomattavasti edellistä valvontaa suurempi määrä seuraamuksia. Tarkaamattomuudesta liikenteessä annettiin nelinkertainen määrä seuraamuksia edelliseen tehovalvontajaksoon verrattuna. Tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavien tekijöiden valvonta oli myös valvontaviikon erityisteemana.

Tarkkaamattomuuden lisäksi ajo-oikeudettomuus ja rattijuopumukset nousivat huolestuttavina ilmiöinä esille. Tarkastuksissa tavattiin 13 ajo-oikeudetonta ja 12 etsintäkuulutettua henkilöä.
Valvontajakson aikana paljastui kahdeksan alkoholirattijuopumusta, kun edellisellä kerralla lukema oli nolla. Ajo- ja lepoaikarikkomuksia todettiin 268 sekä ajopiirturirikkomuksia 38 kappaletta.   Ajo- ja lepoaikarikkomukset lisääntyivät syksystä noin 47 prosenttia. Kuljettajille määrättiin kokonaisuudessaan lähes 500 eri seuraamusta sekä annettiin lisäksi lähes 250 huomautusta. Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 1 791 raskasta ajoneuvoa. Tarkastetuista ajoneuvoista noin viidennes (21 %) oli ulkomaisia ajoneuvoja.

Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti  10.-16.2.  koko maassa. Valvontateeman osallistuivat kaikki poliisilaitokset.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>