Uutiset

Valkeakosken kaupunki käynnistää koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut

Valkeakosken kaupunki käynnistää koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut

Valkeakosken kaupunginhallitus on päättänyt käynnistää tuotannollisin ja taloudellisin perustein koko kaupungin henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Tavoitteena on talouden tasapainottamistoimenpiteiden toteuttaminen vuosina 2020 - 2024. Kaupungin vuoden 2019 tilinpäätösennuste on noin 4,6 milj. euroa alijäämäinen. Kuntalain mukaan kunnan taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen.

Valkeakosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 11.11.2019 taloussuunnitelman vuosille 2020 – 2022, mutta vaikka taloussuunnitelma toteutuisi esitetyn mukaisesti, se ei riitä tasapainottamaan taloutta. Taseeseen kertynyttä alijäämää on kaupungin tiedotteen mukaan vuoden 2022 lopussa edelleen 260.000 euroa. Taloussuunnitelmaan liittyy myös epävarmuustekijöitä: verotulojen kehitys on ollut vuosina 2018 ja 2019 selvästi alle valtionvarainministeriön ennusteiden, erityisesti sosiaali- ja terveystoimen kustannuskehitys näyttää huolestuttavalta eikä kunta-alan palkkaratkaisujen vaikutusta henkilöstökustannuksiin vielä tiedetä. Arvioitu tasapainotustarve on noin 3-4 milj. euroa.

Vaihtoehdot talouden tasapainottamistoimenpiteiksi esitetään kesäkuun loppuun mennessä annettavassa neuvotteluesityksessä. Neuvottelut käynnistetään 13.3.2020 pidettävässä yhteistyökomitean kokouksessa. Kaupunginhallitus päätti yt-neuvotteluiden käynnistämisestä kokouksessaan 2.3. Lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt perustaa erillisen talouden tasapainotus-
ryhmän, jonka jäsenet valitaan 16.3.2020 pidettävässä kokouksessa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>