Uutiset

Suomessa on todettu 50 uutta koronavirustartuntaa - hallituksen linjauksen mukaan yli 500 ihmisen tilaisuudet perutaan

Suomessa on todettu 50 uutta koronavirustartuntaa - hallituksen linjauksen mukaan yli 500 ihmisen tilaisuudet perutaan

THL:n mukaan Suomessa on todettu 50 uutta koronavirustartuntaa. Tämä nostaa yhteenlaskettujen tartuntojen määrän jo 109:ään. Pirkanmaalla tartuntoja on todettu tähän mennessä 12.

Koronaviruksen vaikutukset laajenevat koko ajan. Ulkoministeriön tuoreen ohjeistuksen mukaan kaikkea matkustamista ulkomaille tulisi välttää. Ulkoministeriö ei enää muuta yksittäisiä matkustustiedotteita koronaviruksen vuoksi.

Lisäksi hallituksen linjauksen mukaan yli 500 hengen tilaisuudet peruutetaan toukokuun loppuun saakka. Myös pienempien tilaisuuksien järjestäjille hallitus suosittelee vahvasti tilaisuuksien peruuttamista. Harrastustoimintaa on hallituksen linjauksen mukaan nyt syytä välttää.

Lue valtioneuvoston torstaina 12.3. antamat suositukset kokonaisuudessaan täältä.

Torstai-iltapäivän aikana on tiedotettu monien tapahtumien ja messujen peruuntumisesta tai siirtymisestä. Esimerkiksi Tampereen Messut on päättänyt siirtää mm. Konepajamessuja sekä Hevosmessuja myöhempään ajankohtaan. Lisäksi jääkiekon Liigassa pelataan loput runkosarjan pelit ilman yleisöä. Eli Tapparan KooKoon välinen ottelu pelataan tyhjille katsomoille torstai-iltana. Miesten ja naisten Korisliigoissa sekä I divisioonissa sarjatoiminta on pysäytetty toistaiseksi. Koripallosarjojen loppukausista tiedotetaan perjantaihin 20.3. mennessä. Lentopalloliitto on myöskin pysäyttänyt lentopallon kaiken sarjatoiminnan toistaiseksi lukuun ottamatta miesten Mestaruusliigan jäljellä olevia seitsemää runkosarjan ottelua. Miesten liigan ottelut pelataan tyhjille katsomoille loppuviikon aikana. Tampereen Työväen Teatteri on puolestaan päättänyt lopettaa esitystoiminnan keväältä.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta antoi neljän kohdan ohjeistuksen omalla Twitter-tilillään:

– Suosituksemme:

  •  Pidetään vähintään 1 m 'turvaväli' jokaiseen kanssaihmisen, jolla on flunssaoireita.
  •  Pysytään poissa väenpaljoudesta ja tungoksesta.
  •  Ei osallistuta tapahtumiin, yleisötilaisuuksiin tai isoihin kokouksiin (pidetään ne etänä).
  •  Sairastetaan kotona.

 

PÄIVITETTY 12.3.2020 klo 17.28

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>