Uutiset

Lisätietoa Sastamalan kuolonkolarista 10.3.2020

Lisätietoa Sastamalan kuolonkolarista 10.3.2020

Yöllä, 10. maaliskuuta klo 01.59, Sastamalassa Tampereen tiellä Kataransuoralla, auto ajautui ensin vastaantulijoiden kaistalle, sieltä takaisin omalle kaistalle ja jälleen jyrkästi kääntyen vasemmalle, jolloin auto lähti sivuluisuun asfaltilla ja ajautui tien oikealle puolelle viheralueelle, josta alkoi pyörimään katon kautta ympäri päätyen kevyenliikenteen väylälle.

Autossa oli viisi nuorta, joista neljä sinkoutui ulos autosta. Kahdella kyydissä olleella oli ollut turvavyö. Yksi auton kyydistä sinkoutunut matkustaja todettiin myöhemmin kuolleeksi.

Autoa kuljettanut auton juuri hankkinut 18-vuotias mies on kuulustelussa tunnustanut ajaneensa autoa ja menettäneen ajoneuvon hallinnan. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta ja hän oli kertomansa ja testien mukaan käyttänyt huumaavia aineita. Matkustajien mukaan auton hallinnan menetys oli aiheutunut kuljettajan toimista.

Auton kuljettajan epäillään tässä vaiheessa tutkintaa syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään kuoleman tuottamukseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua ja niihin voi tulla lisäyksiä, kunhan matkustajien terveydentilaan saadaan selvyyttä. Poliisi jatkaa esitutkintaa ja sen valmistuttua asia saatetaan syyteharkintaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>