Koronavirus, Uutisnostot

Akaassa tai Urjalassa on vähintään kaksi koronalle altistunutta, lievästi oireilevaa ja testaamatonta henkilöä – Karanteenissa yhteensä kuusi ihmistä

Akaassa tai Urjalassa on vähintään kaksi koronalle altistunutta, lievästi oireilevaa ja testaamatonta henkilöä – Karanteenissa yhteensä kuusi ihmistä

Juhani Grönlundin mukaan koronalle altistuneita ja lievästi oireilevia henkilöitä ei nykyisten kriteerien mukaan tarvinnut testata. Kuva: Mikko Peltoniemi[/caption]

Akaan kaupunki tiedotti tiistaina 17.3. kello 16:n jälkeen, että sen vastuukunta-alueella eli Akaassa tai Urjalassa ei ole todettuja koronavirustartuntoja. Kaupungin mukaan kahden kunnan alueella on kuusi koronavirukselle altistunutta joko hyväkuntoista tai lieväoireista henkilöä.

– Pirkanmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkärin arvion perustella näiltä altistuneilta ei tarvitse ottaa tartuntanäytettä, kaupunki kertoo.

Akaan johtavan ylilääkärin Juhani Grönlundin mukaan altistuneilla, lievästi oireilevilla henkilöillä ei ole koronavirusta.

– Heitä ei ole testattu. Me toimimme valtakunnallisten kriteerien mukaan. Meillä ei ole todettuja tapauksia, ja näytteitä ei tarvitse ottaa, Grönlund sanoo.

Hän ei ota kantaa siihen, kuinka monella kuudesta altistuneesta henkilöstä on oireita.

– Osa on oireettomia ja osalla on lieviä oireita.

Grönlund ei myöskään kerro, ovatko oireilevat akaalaisia vai urjalalaisia eikä ota kantaa siihen, mitä lievät oireet ovat.

– Tiedotamme, jos meille tulee vahvistettu koronavirustapaus. Hänestä tiedotetaan lähinnä ikäryhmä ja mahdollinen altistuspaikka, missä hän on oleillut.

Altistuneiden määrä on kasvanut hitaasti

Keskiviikkona 11.3. Juhani Grönlund kertoi Akaan Seudussa, että vastuukunta-alueella kaksi henkilöä on altistunut, ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkäri on asettanut heidät karanteeniin.

Torstaina 12.3. kaupunki tiedotti, että Akaan kaupungin vastuukunta-alueella on neljä koronavirukselle altistunutta aikuista asetettu karanteeniin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkärin toimesta.

Maanantaina 16.3. vastuukunta-alueella ei edelleenkään ollut todettu yhtään koronavirustartuntaa, mutta neljä oireetonta henkilöä oli altistumisen vuoksi karanteenissa.

Tiistaina 17.3. johtava ylilääkäri Juhani Grönlund kertoi Akaan Seudulle, että kuusi altistunutta henkilöä ovat kaikki karanteenissa, ja määrässä ovat mukana neljä aiemmin karanteeniin asetettua, oireetonta henkilöä. Tämän perusteella voidaan päätellä, että lievästi oireilevia, koronavirukselle altistuneita henkilöitä on vähintään kaksi.

Grönlundin mukaan Akaa ei kerro altistuneiden ja lievästi oireilevien henkilöiden kotikuntaa yksilön suojan vuoksi.

– Me katsomme koko vastuukunta-aluetta, koska tuotamme palvelut tasaveroisesti koko vastuukunta-alueelle.

Grönlund ei kommentoi, mitä jatkon kannalta voi merkitä se, että aiemmin oireettomissa Akaassa ja Urjalassa on nyt lievästi oireilevia, koronavirukselle altistuneita henkilöitä.

– En lähde sen enempää ennustamaan kuin sen, jonka olemme jo sanoneet, Grönlund toteaa.

Esimerkiksi itäiseen naapurikaupunkiin Valkeakoskeen verrattuna Akaan ja Urjalan asukkaista koronavirukselle altistuneiden määrä on huomattavan pieni. Koskissa todettiin viime viikonloppuna yksi koronavirustartunta, ja sille altistuneiden ja karanteeniin joutuneiden määrä nousi heti sataan, koska altistuneita oli sekä neljäsluokkalaisen lapsen koulussa että harrastuspiirissä.

Juhani Grönlund kertoi maanantaina 16.3. Akaan Seudussa, että Akaassa on toimittu hyvin onnistuneesti ja tehty koronaviruksen vastaisia toimenpiteitä etulinjassa. Kuva: Mikko Peltoniemi.[/caption]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>