Koronavirus, Uutisnostot

Koronakevään abi Sara Suutari urakoi tällä viikolla kahden sijaan neljä ainetta – ”Ensin me itkettiin kavereiden kanssa järkytyksestä”

Koronakevään abi Sara Suutari urakoi tällä viikolla kahden sijaan neljä ainetta – ”Ensin me itkettiin kavereiden kanssa järkytyksestä”

Akaan lukion abiturientti Sara Suutari Viialasta kirjoittaa tällä viikolla kahden aineen sijaan neljä, kun koronatilanteen takia reaaliaineiden ylioppilaskirjoituksia aikaistettiin viikolla. Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua.

Maanantaina Suutari osallistui ruotsin ja tiistaina yhteiskuntaopin kokeeseen, torstaina on vuorossa psykologia ja perjantaina englanti. Alun perin yhteiskuntaopin kokeen piti olla ensi viikon tiistaina ja psykologian torstaina.

Tieto reaalikokeiden aikaistamisesta ja lukuajan lyhentymisestä oli ensin järkytys.

– Ensin me todellakin itkettiin kavereiden kanssa, koska tieto tuli järkytyksenä ja koska kyseessä oli vielä reaali, johon kuitenkin luetaan tosi paljon ja jossa on paljon myös ulkoa opettelemista. Mutta nyt ajatukseen on jo vähän sopeutunut. Kun ne ovat alta pois, ei niitä tarvitse enää miettiä, Suutari kertoo.

Tämän kevään abit muistetaan varmasti vielä pitkään poikkeusjärjestelyjen takia.

– Rehtorikin on sanonut meille, että jos tästä jotain positiivista yrittää hakea, voi ainakin vanhana kertoa, että on koronakeväänä kirjoittanut ylioppilaaksi.

Akaan lukion abi Sara Suutari urakoi tällä viikolla neljän aineen ylioppilaskirjoitukset. Kuva Salla-Mari Suutari[/caption]

Kertaamiseen ei jää aikaa

Sara Suutari oli suunnittelut tällä viikolla kertaavansa reaaliaineita ensi viikkoa varten.

– Suurin urakka on jo tehty, mutta aina puhutaan siitä, että tärkeitä juttuja kannattaa kerrata ja palauttaa mieliin. Kertaaminen jäi nyt tosi lyhyeksi.

Maanantain ruotsin koetta Suutari piti yllättävän vaikeana mutta tiistain yhteiskuntaopista jäi hänelle hyvä fiilis. Keskiviikon hän aikoo pyhittää psykologian kertaamiselle.

– Nyt on pakko palauttaa mieleen asioita ja kasata ajatukset psykologiaan.

Lukion jälkeen hoitoalalle

Sara Suutari kirjoittaa yhteensä seitsemän ainetta, joista hän suoritti viime syksynälyhyen matematiikan ja terveystiedon. Matematiikan arvosanaksi tuli cum laude approbatur eli C ja terveystiedosta laudatur eli L.

Terveys liittyy myös Saran tulevaisuuden suunnitelmiin. Hän haluaa opiskella sairaanhoitajaksi.

– Hoitoala kiinnostaa, ja ihmisten auttaminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Tuntuu oikealta päästä auttamaan muita ihmisiä hädän hetkellä.

Sara Suutari aikoo lukion jälkeen hoitoalalle. Hän hakee sairaanhoitajaopintoihin. Kuva Salla-Mari Suutari[/caption]

Toiveena sukujuhlat

Sara Suutari on yrittänyt ylioppilaskirjoitusten alla välttää tauteja karsimalla ylimääräisiä menoja ja pesemällä käsiä. Myös muu perhe on vähentänyt menoja, jotta kirjoitukset eivät vaarantuisi.

Koronatilanteen takia myös viikoittainen kuntosaliharjoittelu sekä avantouinti Toijalan Satamassa äidin ja siskojen kanssa ovat nyt tauolla. Myös Suutarin kevään työvuorot Lempäälän Ideaparkin pikaruokaravintolassa on peruttu, koska asiakkaiden määrä on vähentynyt rajusti.

Suutari toivoo, että ylioppilasjuhlia päästään viettämään ilman poikkeusjärjestelyjä.

– Äiti on pelotellut, että juhlia ei varmaan tule, mutta itse yritän pysyä positiivisella mielellä ja ajatella, että tilanne on rauhoittunut siihen mennessä ja pääsemme juhlimaan sukulaisten kanssa. Sekin ehkä harmittaisi, jos lakitustilaisuus järjestettäisiin pelkästään ylioppilaiden kesken eikä tilaisuuteen saisi tulla yhtään sukulaisia.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>