Uutiset

Halaus-korusarja syntyi akaalaisten yrittäjien yhteistyöllä – Korona estää halaukset ja muut lähikontaktit mutta ei hyvän mielen esittämistä

today5.5.2020

share close

Halaus-korusarja on Maria Valtosen idea mutta akaalaisten yrittäjien yhteistyön tulos.[/caption]

Yrittäjä Maria Valtonen on koronaviruspandemia keskellä ideoinut akaalaisten yrittäjien kanssa Halaus-korun. Koru on vastaisku koronalle ja osoitus yrittäjien tahdonvoimasta.

– Ajattelin korua, joka symbolisoisi tätä aikaa ja olisi akaalaista yhteistyötä. Tämän on suunnitellut IhQ Desingn koivuvanerista ja jokainen koru on käsityönä tehty. Korukotelot ovat Toijalan Korukotelosta, tarrat Minifil Kirjekuoripalvelusta ja yleisilme Salminen Graphicsista. Eipä paljon enemmän yhdestä kaupungista voi enää mukana olla, iloitsee Valtonen.

Maria Valtonen kertoo soittaneensa Akaan kaupungille kysyäkseen korurasiaan tarroja. Elinkeinopäällikkö Jari Jokinen vastasi, että tarroja ei ole, mutta ”minkä kokoisia tehdään”.

– Tarrat tehtiin meille mittatilaustyönä. Tämä on jotenkin liikuttavaa. Olen koronan aikana joka päivä liikuttunut jostakin positiivisesta, vaikka onhan tämä kamalaa aikaa. Meidän kaupunki palvelee todella hyvin. Kollegoilta olen muualta kuullut toisenlaisiakin viestejä.

IhQ Desingnin takaa löytyy vaatteita ja koruja suunnitteleva Tuija Sukki-Kommio.

– Käsikoru on vielä tulossa, koska sitä on toivottu. Prototyyppejä oli monta, mutta sydän valittiin. Sarjaan kuuluu nyt korvakorut, myös nappimallina, ja kaulakoru. Tänäänkin lähetin yhden korupaketin maailmalle, kertoo Valtonen.

Korusarja on myynnissä vain Vaateliike Huuskalla.

– Äitienpäivä on nyt tulossa, mutta Halauksen voi antaa koska vain. Korun voi pudottaa postiluukusta tai lähettää postitse.

”Jotakin on tehtävä”

Koronapandemia on vienyt monet yrittäjät todella ahtaalle – jopa konkurssin partaalle. Maria Valtosellakin on liikkeessään kevät- ja kesämallisto, jonka hän ajatteli myyvänsä rippi- ja kevätjuhliin, kesähäihin.

– No nyt on juhlia peruttu tai siirretty. Kokoontumisrajoituksia höllennetään, mutta kuinka moni uskaltaa heti lähteä liikkeelle. Tämäkin liike on ollut auki koko koronan ajan, mutta selvästi vähemmän ihmisiä on ollut liikkeellä. Kyllä elokuussa tehdään vielä kauppaa, uskon vahvasti niin.

Toimettomaksi Maria Valtonen ei ole pandemian aikana jäänyt. Hän on kuvannut joka päivänä videon facebookiin.

– Ajattelin, että jotakin on tehtävä. Periksi ei saa antaa. Enhän minä ole mikään esiintyjä, enkä ollenkaan mukavuusalueellani, mutta niin vain ruvettiin tuumasta toimeen. Videoista on tullut niin hyvää palautetta, että sekin liikuttaa. Ja aina sieltä joku saa idean tulla meille.

Maria Valtosen videot tulevat jatkumaan pandemian ajan ja myöhemminkin.

– Eihän tämä mitenkään toivottu tilanne ole ja monella yrittäjällä on vitsit vähissä. Jotenkin vain tuntuu siltä, että akaalaiset ovat päättäneet pitää paikkakunnan yritykset pystyssä. Voin olla väärässä, mutta minulla on sellainen tunne, kun olen keskustellut muiden yrittäjienkin kanssa, miettii Maria Valtonen.

Nopeasti syntynyt akaalainen desingn-tuote Halaus.[/caption]

 

 

 

Kirjoittaja: Juha Kosonen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%