Uutiset

Terveysviranomaiset: tulipalon aiheuttama savu ei muodostanut vaaraa terveydelle – Lintuhytin leikkipuiston hiekat kuitenkin vaihdetaan ja ulkolelut tulisi pestä

Terveysviranomaiset: tulipalon aiheuttama savu ei muodostanut vaaraa terveydelle – Lintuhytin leikkipuiston hiekat kuitenkin vaihdetaan ja ulkolelut tulisi pestä

Tauskonkadulla maanantaina Deleten jäätteenkäsittelylaitoksella riehuneesta tulipalosta aiheutuneiden päästöjen vuoksi alueella suositellaan useita varotoimenpiteitä.[/caption]

Ruskossa 11.5.2020 sattuneen jätepalon haittojen vuoksi ympäristöterveys on yhdessä Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) kanssa arvioinut tarvittavia toimenpiteitä terveyshaitan torjumiseksi ja huolen hälventämiseksi Lintuhytin asuinalueella, jonne savu levisi.

Useiden haitta-aineiden kertyminen elimistöön vaatii vuosia kestävän altistumisen, eikä lyhytkestoisen tulipalon aiheuttaman kertaluonteisen savukaasupäästön katsota terveysviramomaisten mukaan aiheuttavan vaaraa terveydelle.

Tauskonkadulla Deleten jäätteenkäsittelylaitoksella riehuneesta tulipalosta aiheutuneiden päästöjen vuoksi alueella sijaitsevan kaupungin leikkipuiston hiekat vaihdetaan kuitenkin varmuuden vuoksi. Leikkipuiston pintahiekasta tutkitaan mahdolliset haitta-aineet THL:n ohjeiden mukaisesti. Hiekkalaatikoiden hiekkaa menee usein pienimpien lasten suihin, ja pintahiekan poisto on varotoiminpide.

Myös etenkin sellaiset ulkolelut, joita pienet lapset voivat laittaa suuhunsa on syytä varotoimenpiteenä pestä. Terveysviranomaisten mukaan pihojen omien hiekkalaatikoiden pintahiekan (noin 5 cm) voi kerätä pois.

Koneellisen ilmanvaihdon suodattimet suositellaan vaihdettavaksi. Suodattimia tulisi muutoinkin vaihtaa suositusten mukaisesti. Myös painovoimaisen ilmanvaihdon korvausventtiilit suodattimineen on syytä puhdistaa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>