Uutiset

Terveysviranomaiset: tulipalon aiheuttama savu ei muodostanut vaaraa terveydelle – Lintuhytin leikkipuiston hiekat kuitenkin vaihdetaan ja ulkolelut tulisi pestä

today15.5.2020

share close

Tauskonkadulla maanantaina Deleten jäätteenkäsittelylaitoksella riehuneesta tulipalosta aiheutuneiden päästöjen vuoksi alueella suositellaan useita varotoimenpiteitä.[/caption]

Ruskossa 11.5.2020 sattuneen jätepalon haittojen vuoksi ympäristöterveys on yhdessä Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) kanssa arvioinut tarvittavia toimenpiteitä terveyshaitan torjumiseksi ja huolen hälventämiseksi Lintuhytin asuinalueella, jonne savu levisi.

Useiden haitta-aineiden kertyminen elimistöön vaatii vuosia kestävän altistumisen, eikä lyhytkestoisen tulipalon aiheuttaman kertaluonteisen savukaasupäästön katsota terveysviramomaisten mukaan aiheuttavan vaaraa terveydelle.

Tauskonkadulla Deleten jäätteenkäsittelylaitoksella riehuneesta tulipalosta aiheutuneiden päästöjen vuoksi alueella sijaitsevan kaupungin leikkipuiston hiekat vaihdetaan kuitenkin varmuuden vuoksi. Leikkipuiston pintahiekasta tutkitaan mahdolliset haitta-aineet THL:n ohjeiden mukaisesti. Hiekkalaatikoiden hiekkaa menee usein pienimpien lasten suihin, ja pintahiekan poisto on varotoiminpide.

Myös etenkin sellaiset ulkolelut, joita pienet lapset voivat laittaa suuhunsa on syytä varotoimenpiteenä pestä. Terveysviranomaisten mukaan pihojen omien hiekkalaatikoiden pintahiekan (noin 5 cm) voi kerätä pois.

Koneellisen ilmanvaihdon suodattimet suositellaan vaihdettavaksi. Suodattimia tulisi muutoinkin vaihtaa suositusten mukaisesti. Myös painovoimaisen ilmanvaihdon korvausventtiilit suodattimineen on syytä puhdistaa.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%