Uutiset

Vene- ja perämoottorivarkauksia Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä

Vene- ja perämoottorivarkauksia Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa, että Nokian, Pirkkalan ja Ylöjärven alueella on 13.5. – 25.6.2020 ilmoitettu anastetuksi yhteensä 47 venettä ja perämoottoria. Yhteensä alueilla on useita satoja erilaisia venepaikkoja. Rikoksia on kirjattu Nokialla 24 kpl, Ylöjärvellä 22 ja Pirkkalassa yksi. Yhdeksässä tapauksessa anastettu vene on ollut Terhi Saiman -soutuvene.

Poliisin tilastot ovat osoittaneet kauden kynnyksellä kasvua anastettujen veneiden ja perämoottoreiden osalta. Syy on ilmeinen, ulkosalla säilytyksessä olleet veneet ja moottorit otetaan käyttöön, jolloin omaisuus ilmenee anastetuksi. Myös veneilyn sesonkiaika houkuttaa varkaita ja anastetusta omaisuudesta voi pyrkiä hyötymään mm. myymällä sen.

Omaisuuden suojaaminen on tärkeää. Varmista veneen ja moottorin lukitukset. Vie irtaimisto, kuten airot, liivit, äyskärit ja kalastusvälineet lukittuun tilaan. Kirjaa tunnisteet ylös tai valokuvaa ne, jotta anastettu omaisuus voidaan tarvittaessa kuuluttaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>