Uutiset

Metsäpalot työllistävät pelastuslaitosta Pirkanmaalla

Metsäpalot työllistävät pelastuslaitosta Pirkanmaalla

Maastopalot ovat työllistäneet Pirkanmaan pelastuslaitosta tänään perjantaina.

Viitasalontiellä Ruoveden Pajuskylässä on syttynyt metsäpalo puolen päivän jälkeen. Paloalue on noin kaksi hehtaaria.  Sammutustöissä on 10 pelastus- ja tukiyksikköä. Paloalue on saatu rajattua ja palopesäkkeiden sammutus jatkuu useita tunteja. Pelastuslaitoksen mukaan sammutustyötä on vaikeuttanut kuumuus ja maaston vaikeakulkuisuus. Sammutusvettä on saatu paikalle läheisestä Varpusjärvestä.

Savustuspöntöstä lentänyt kipinä sytytti kuivaa peltoa palamaan Tampereen Papinvuorentiellä. Noin 50 kertaa 50 metrin alue ehti palaa ennen kuin pelastuslaitos pääsi paikalle sammuttamaan palon.

Kangasalla niittokoneesta lähtenyt kipinä sytytti peltoa palamaan Papinojantiellä. Peltoa ehti palaa noin 50 kertaa 50 metrin alueelta.

Metsäpalovaroitus on tällä hetkellä voimassa koko maassa ja mm. Pirkanmaalla maasto on muuttunut vaarallisen kuivaksi. Metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on kielletty, myös retkeilykohteissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>