Pirkanmaa

Teatterinjohtaja Reino Braggen rintapielessä loistaa nyt harvinainen kunniamerkki – tuloksentekijän ja hengenluojan elämäntyötä kunnioitetaan valokuvaaja Harri Hinkan muotokuvalla

today5.8.2020

Background
share close
Valokuvaaja Harri Hinkka (vas.) ikuisti Tampereen Teatterin johtajan Reino Braggen muotokuvaan. Se paljastettiin keskiviikkona iltapäivällä. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Valokuvaaja Harri Hinkka (vas.) ikuisti Tampereen Teatterin johtajan Reino Braggen muotokuvaan. Se paljastettiin keskiviikkona iltapäivällä. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Kymmenen vuotta menestyksellisesti Tampereen Teatteria isännöinyt teatterinjohtaja ja toimitusjohtaja Reino Bragge kuunteli tunnin ajan vuolaita ja perusteltuja kiitoksia sekä ruhtinaallisia kehuja keskiviikkona iltapäivällä järjestetyssä eläköitymisjuhlassaan. 116-vuotiaan Tampereen Teatterin talouden tervehdyttänyt sekä vakiinnuttanut ja näytöksien täyttöasteen tähtitieteelliselle tasolle pysyvästi nostanut Bragge pokkasi erittäin harvinaisen Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton myöntämän Kultaisen ansiomerkin valkoisella nauhalla. Tampereen Teatteri ikuistutti historiallisen arvostetun ja pidetyn johtajansa muotokuvaan, jonka taiteili valokuvaaja Harri Hinkka. Vapaaherran päiville 31. heinäkuuta jäänyttä teatterin moniottelijaa muistivat lukuisat tahot, joiden kiitospuheet kaikuivat Tampereen Teatterin päänäyttämöllä tunnin ajan.

Tampereen Teatterin henkilökunta laittoi parastaan Reino Braggen lähtöjuhlassa. Päänäyttämö oli lavastettu prameaksi juhlahuoneeksi. Puitteet olivat yhtä vaikuttavat kuin Braggen Tampereen Teatteriin kaudellaan hankkimien suurmusikaalien lavasteet, valot sekä äänet.

Tällä kertaa kenenkään ei tarvinnut näytellä, kun eri tahojen edustajat jakoivat kiitostaan estradilta postuvalle Braggelle. Jokainen tervehdyksen esittäjä vannoi vilpittömyyttään ja perusteli tarkasti jokaisen kehunsa ja ylistyksensä. Jos Braggella olisi housujensa kannattamina hinkselit, mies olisi saanut paukutella niitä taukoamatta hänen kunniakseen pidetyn seremonian ajan.

Tampereen Teatterin uusi johtaja ja toimitusjohtaja Mikko Kanninen muistutti, että Reino Bragge jää taidelaitoksen historiaan sen 26. johtajana. Kannisen mukaan hänen edeltäjänsä on tehnyt suomalaisittain ja kansainvälisestikin merkittävän työrupeaman kotimaisen teatterin hyväksi.

Kanninen korosti Tampereen Teatterin lunastaneen Braggen johtajakaudella eurooppalaisen huipputason. Saavutukset konkretisoituivat vakaasti kasvaneissa kävijämäärissä; teatteri on saanut iloita jo vuosien ajan historiallisen korkeista näytöksien täyttöasteista. Tampereen Teatteri on kunnostautunut monipuolisen ja korkeatasoisen ohjelmiston toteuttajana. Taiteelliset saavutukset on tunnustettu julkisesti. Braggea kunnioitetaan ainutlaatuisen osaavana henkilöstöjohtajana. Miehen avuihin kuuluu myös euron päälle ymmärtäminen. Kassa on vakaa, ja taloudellinen asema vakaa.

Kanninen tarjoili Braggelle samppanjat. Lähtiäisjuhlan osallistujat kohahtivat iloisesti, kun Kanninen julkaisi jymyuutisen: Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto on myöntänyt Reino Braggelle poikkeuksellisen tiukoin kriteerein jaettavan Näyttämötaiteen Kultaisen kunniamerkin valkoisin nauhoin.

Pormestari Lauri Lyly ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen puhuivat vuolaita kiitoksen sanoja Reino Braggelle tämän eläköitymisjuhlassa. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Pormestari Lauri Lyly ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen puhuivat vuolaita kiitoksen sanoja Reino Braggelle tämän eläköitymisjuhlassa. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Lyly ja Ikonen kylvivät kiitosta

Pormestari Lauri Lyly (sdp) sekä Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen (kok.) antoivat molemmat kiitettävät päättätodistukset Reino Braggelle tämän Tampereen Teatterin vuosista.

Lyly arvosti sitä, että Bragge ilmoitti ajoissa aikeestaan vetäytyä eläkkeelle. Bragge teki tilaa uudelle kyvylle, joka johtaa iäkkään ja kunniakkaan Tampereen Teatterin sen mittavien hankkeiden yli niiden suunnittelusta toteutukseen.

– Hyvä johtaja osaa varautua, Lyly kiteytti.

– Osaavalla johtajalla on kyky kuvitella jotakin. Hän herättää luottamusta. Hänelle uskalletaan kertoa hölmöiltäkin vaikuttavat ideat. Osaava pomo kohtaa toivon ja jakaa sen muille, Lyly hehkutti.

Lyly kiitti korostetusti Tampereen Teatterin taloudellista itsenäisyyttä.

Anna-Kaisa Ikonen teroitti, että Reino Braggen kaudella Tampereen Teatteri on kirkastanut kilpeään valtakunnallisesti. TT on kantanut vahvasti kortensa kekoon Tampereen teatteripääkaupunkiudessa.

Ikonen ihasteli Braggen henkilöstöpolitiikkaa. Tampereen Teatterissa on aidosti hyvä henki, joka ei ole tavallista kulttuuri- ja taidelaitoksissa.

Ikonen suitsutti Braggen näkemyksellisyyttä ohjelmiston rakentamisessa. Näytäntökausilla on tarjolla kaikkia teatterin eri lajeja.

Kiittelijöitä pitkä jono

Reino Bragge kuunteli korvat tarkkoina lukuisia tervehdyksien tuojia, joiden sanat olivat yhtä mannaa – ansioista.

Tervehdyksensä toivat esimerkiksi Tampereen Teatterin Naisyhdistys, Tampereen Teatterin Palvelu Oy, pääohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen, Tampereen Työväen Teatteri, Tampereen Komediateatteri, Näty sekä Tampereen Teatterin koko henkilökunta.

MATTI PULKKINEN

 

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%