Uutiset

Tampereen Teatteri kehittää toimintaa korona-aikana – uusi projekti parantaa yhdenvertaisuutta

Tampereen Teatteri kehittää toimintaa korona-aikana – uusi projekti parantaa yhdenvertaisuutta

Tampereen Teatteri käynnistää yhdenvertaisuuden parantamiseksi ja uusien yleisöjen saavuttamiseksi projektinTeatteri poikkeustilassa – Tampereen Teatteri Oy:n uudet palvelut. Projekti toteutetaan elokuusta 2020 kesäkuun loppuun 2021.

Projektin päätavoitteena on madaltaa taiteeseen osallistumisen kynnystä sekä kehittää ja pilotoida uusia korkeatasoisia kulttuurihyvinvoinnin palveluita sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (hyte) organisaatioille.

Projektissa kehitetään palveluita, jotka ovat sote- ja hyte-alan tarpeisiin vastaavia, taiteellisesti ja teknisesti laadukkaita sekä käyttäjäkokemukseltaan erinomaisia. Palveluita pilotoidaan useissa erilaisissa soten sekä hyten toimintaympäristöissä, ja niitä kehitetään saadun palautteen pohjalta.

Digitaalisten palveluiden osalta kehitetään virtuaaliteknologiaa hyödyntäviä teatterielämyksiä sekä digitaalisia asiakaspaikkoja Tampereen Teatterin ohjelmistossa oleviin esityksiin.

Teatterin yleisötyöhön kehitetään räätälöityjä, luokse vietäviä teatterielämyksiä niille, jotka eivät omavoimaisesti pääse teatteriin. Elämyksen voi toteuttaa pienessäkin tilassa ja mahdollisesti hyvinkin rajatuissa pandemiaolosuhteissa.

”Tampereen Teatterilla on upea yleisöpohja, mutta koen että meidän on oleellisen tärkeää palvella myös niitä, jotka eivät teatteriin pääse. Teatterin seinät eivät saa olla esteenä. Meidän pitää uudistua, kehittyä ja löytää uusia tapoja kohdata uusia yleisöryhmiä. Koen, että yhdenvertaisuus taiteisiin ja kulttuuriin osallistumisessa ei tällä hetkellä toteudu”, sanoo Tampereen Teatterin uusi teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

Projekti toteutetaan elokuusta 2020 kesäkuun loppuun 2021. Projektille on myönnetty Business Finlandin kehittämisrahoitusta liiketoiminnan häiriötilanteisiin 100 000 euroa. Tampereen Teatterin omarahoitusosuus projektissa on 25 000 euroa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>