Uutiset

Syksyn lämmin sää on lisännyt hieman sinilevähavaintoja Pirkanmaalla

Syksyn lämmin sää on lisännyt hieman sinilevähavaintoja Pirkanmaalla

Lämmin ja vähätuulinen sää on saanut sinilevät lisääntymään Pirkanmaalla. Sinilevien runsastuminen syksyllä johtuu ravinteiden määrän lisääntymisestä järvissä. Syvemmissä vesikerroksissa kasvaneet sinileväesiintymät voivat nousta syksyllä sopivissa tuuliolosuhteissa pintaan ja ajautua ihmisten harmiksi rannoille.

Tämän viikon aikana on havaittu Pirkanmaalla vähän sinilevää 10 vakioseurantapaikalla: Kangasalla Ukkijärvessä, Kirkkojärvessä ja Roineessa, Lempäälässä Pyhäjärvessä Lempoisten uimalassa ja Mäyriänrannassa, Vesilahden Kirkonkylän rannassa, Ikaalisissa Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa ja Hämylänlahdella, Sastamalan Houhajärvessä sekä Valkeakoskella Sääksmäen siltojen kohdalla. Pirkanmaalla on Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä ajankohtaan nähden hieman normaalia vähemmän. Lisäksi yleisöhavaintoja sinileväesiintymästä on viikon aikana kirjattu Järviwikiin Lempäälän Mäyhäjärvestä ja Vanajaveden Kuhanselältä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>